Koeman wijst verrassende Oranje-uitblinker aan: ‘Je vergeet hem, hij was de allerbeste vandaag’

2 juli 2024, 20:39
Foto: © NOS

Ronald Koeman is na het achtste finale-duel van Oranje met Roemenië (0-3 overwinning) lyrisch over Xavi Simons. De bondscoach van het Nederlands elftal wijst de aanvallende middenvelder na afloop aan als de absolute uitblinker van de avond.

Koeman schuift na afloop van de wedstrijd voor de camera van de NOS aan bij Jeroen Stekelenburg. De verslaggever licht de sterke prestaties van Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders op het middenveld uit. “Hoe bemoedigend was het voor je dat dat motorblok op het middenveld - Reijnders en Schouten - zoveel beter was dan tegen Oostenrijk?”, vraagt Stekelenburg.

Artikel gaat verder onder video

“Dat ligt ook aan anderen”, reageert Koeman. “Natuurlijk lag het ook aan henzelf. We waren heel vast in het voetbal. Maar ik denk dat je er één vergeet op het middenveld, die vond ik echt de allerbeste vandaag: Xavi Simons. Ja, geweldig. Ook in het positie kiezen en de drive.”

Koeman licht de rol uit die Simons vertolkte bij de 0-3 van Donyell Malen. De aanvallende middenvelder won op eigen helft sterk een persoonlijk duel en stond daarmee aan de basis van het derde doelpunt van Oranje. “Hoe agressief hij dat duel wint, dat heeft hij altijd. Misschien dat hij iets vrijer speelt op de nummer tien-positie. Daar zijn we inmiddels dan ook wel achter”, aldus Koeman.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

infielder
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Hij mag dan wel vrijlopen maar heb hem wel paar keer verkeerde keuzes zien maken zeker 5 ballen in zien leveren en ook 2 keer dat hij kon schieten maar dat het even te lang duurde. Vond iedereen wel goed vandaag.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Hard gewerkt met weinig resultaat

0laf
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Gakpo uitblinker, ondanks dat bijna alles over rechts ging.

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dat is ook de bedoeling, dan laat zijn verdediger hem een beetje meer los ,en dan ' proberen ' toe te slaan .

Storm
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik vond hem lang niet zo geweldig als dat Koeman over hem praat. Beste spelers wat mij betreft: Dumfries, Gakpo en Malen. Middenveld was wel beter maar vooral bij Schouten zit er te weinig tempo in en te vaak terugspelen.

De_bal_is_rond
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik krijg bijna het idee dat Koeman hem bewust wat aan het ophemelen is.....er is reeds de nodige kritiek geweest op die jongen, uitspraken als deze kan het zelfvertrouwen van een ietwat onzeker menneke een flinke boost geven.........maar goed, vind wel dat je Schouten hier wel wat te kort doet

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik zou de eer aan Reijnders gunnen, want hij speelde heel sterk , en met de bal naar voren , je ziet dan dat er wat gebeurd .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen