Koeman mysterieus: ‘Weet het voor mezelf wel, maar laat het voor jullie open’

8 juli 2024, 19:21
Foto: © Imago/realtimes

Ronald Koeman weet al hoe zijn aanval eruit zal zien tegen Engeland, maar houdt dit nog even voor zichzelf. Toch lijkt het er sterk op dat hij weer met Memphis Depay in de punt van de aanval gaat spelen. De bondscoach is namelijk van mening dat de spits zijn krediet verdient.

“Memphis kan beter, maar dat ligt ook aan anderen”, geeft Koeman aan in gesprek met De Telegraaf. “Hij is onderdeel van het team. En soms wordt hij in moeilijke situaties aangespeeld. Dat wil hij zelf ook, maar kan beter.” Vervolgens benadrukt Koeman dat het niet alleen aan Depay zelf ligt. “Iedereen heeft zijn mening en roept wat. Maar ik ben degene die de spelers elke dag meemaakt en op trainingen dingen ziet die anderen niet zien.” Volgens Koeman is het terecht dat Depay zo veel krediet van hem krijgt. “De oude Koeman had Depay ook niet gepasseerd. Dát heeft er niks mee te maken hoe ik tien jaar geleden was en nu ben.”

Artikel gaat verder onder video

In de wedstrijd tegen Turkije koos hij er halverwege de wedstrijd toch voor om Wout Weghorst in te brengen en Depay achter de spits te posteren. “We stonden achter, verwachtten dat wij veel aan de bal zouden zijn en zij naar achteren zouden lopen”, verklaart Koeman die keuze. “Ik heb altijd gezegd dat ik het liefst met drie middenvelders speel. En Depay is geen middenvelder. Alleen vroeg de situatie in de wedstrijd daarom. In principe is dit niets voor aan het begin van de wedstrijd. Als je – zoals wij willen – met buitenspelers wil spelen, dan heb je vier aanvallers.”

De kans is groot dat Depay, ondanks alle kritiek, ook in de halve finale tegen Engeland als spits aan de aftrap zal verschijnen. “Als je Europees kampioen wilt worden, moeten de spelers die iets extra’s hebben er in zulke wedstrijden als tegen Engeland staan. Voor het spel bij een achterstand is Weghorst natuurlijk een veel betere spits dan Depay. Maar tegen Engeland? Depay kan, Weghorst kan, de combinatie kan. Ik weet het voor mezelf wel, maar laat het voor jullie open”, eindigt hij mysterieus.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blind verrast Vahle: ‘Geen enkele andere Oranjespeler durft dit te zeggen’

Daley Blind verrast verslaggever Noa Vahle met zijn eerlijke antwoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik vraag me af waar Koeman het op baseert, dat Depay zo veel krediet verdient. Het gaat op dit moment om het ek. Op basis van zijn huidige spel verdient hij geen basisplaats, in ieder geval niet altijd. Het kan toch niet zo zijn dat Depay slecht presteert, omdat hij soms in moeilijke situaties wordt aangespeeld door zijn medespelers. Koeman beoordeelt toch ook de andere spelers op basis van hun prestaties tijdens dit ek. Kijk naar Veerman,1 keer slecht spelen en hij is zijn basisplaats kwijt. Misschien werd Veerman ook door zijn medespelers in moeilijke situatie gebracht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen