Koeman bevestigt aanblijven bij Oranje: ‘Ze kunnen niet meer van me af’

8 juli 2024, 19:33
Foto: © Imago

Ronald Koeman blijft in ieder geval tot 2026 bondscoach van het Nederlands elftal, zo bevestigt hij in gesprek met De Telegraaf. Na de verloren wedstrijd tegen Oostenrijk hield hij de mogelijkheid op een vroegtijdig vertrek open, maar inmiddels heeft hij duidelijkheid gegeven.

“Zoals het nu is wel”, geeft Koeman aan op de vraag of hij tijdens het WK van 2026 ook nog bondscoach van Oranje is. “Volgens mij kunnen ze al niet meer van me af.” Daarmee doelt hij op een evaluatiemoment dat zou plaatsvinden als Oranje het niet voorbij de achtste finales zou schoppen. Doordat Nederland onder Koeman in de halve finales van het toernooi staat, zal zijn contract gewoon doorlopen.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Koeman vormt ook de privésituatie er niet voor dat hij eerder zal stoppen als bondscoach. In aanloop naar het EK maakte zijn vrouw Bartina bekend dat ze opnieuw borstkanker heeft en dit chronisch aanwezig is. “De gezondheid van mijn vrouw is oké. Ze heeft wel behandelingen maar dat is geen reden om te stoppen als trainer”, legt hij uit. De gezondheid van zijn vrouw vormde ook geen probleem om richting het EK in Duitsland af te reizen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blind verrast Vahle: ‘Geen enkele andere Oranjespeler durft dit te zeggen’

Daley Blind verrast verslaggever Noa Vahle met zijn eerlijke antwoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Hops
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dat is toch slecht nieuws. Dan blijft hij die zijn vriendjes voorrang geven en vooral die zweetband op de kop met zen gouden 10

Goku
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Dat is echt slecht nieuws. Als Koeman blijft, dan blijven Depay, Wijnaldum, van Dijk en Bergwijn ook😭😭😭

vleermuis
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

nee nee das niet eerlijk..koeman heeft nog geeneens 1 echte wedstrijd achter de kiezen..eerst van engeland winnen zodat je kan zeggen dat je op zn minst 1 megawedstrijd winnend hebt afgesloten..dat komt dat omdat jij zo goeie trainer bent dan..en de pers??alsjeblieft nog niks over de finale posten en dat memphis na deze wedstrijd weer uit de basis moet voor ehm laten we noa lang nog even invliegen ofzo je weet toch...mephis moet zn verplichte goal nog maken en virgil mag laten zien dat hij in ze eentje heel engeland op zn gat legt en t team doet de rest...wordt makkie toch

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen