Ronald de Boer ziet lichtpunt bij moeizame overwinning Ajax: 'Geweldig, mijn complimenten'

25 juli 2024, 22:42
Foto: © Ziggo Sport

Ronald de Boer was na afloop van het duel Ajax - Vojvodina (1-0) niet enthousiast over het vertoonde spel, maar wilde wel een compliment uitdelen aan de fans van Ajax. Zij schreeuwden hun team negentig minuten lang vooruit.

De Boer vertelt bij Noa Vahle van Ziggo Sport na afloop dat hij graag een grotere uitslag had gezien, maar de eerste doelstelling is behaald. "Je hoopt natuurlijk op een overwinning, het liefst wat ruimer, maar je ziet na zo'n seizoen dat alles is meegenomen. Zo'n overwinning is misschien een eerste stap."

Artikel gaat verder onder video

Het valt de analist wel op dat Ajax weinig energie meer over leek te hebben na rust. "De tweede helft was eigenlijk heel matig. Ik dacht dat de tegenstander misschien wel vermoeid zou worden in de tweede helft, maar het was juist andersom: Ajax leek vermoeid. Ze kregen meer grip en je hebt geluk dat je halverwege de tweede helft niet met 0-1 achterstaat. Wedstrijdconditie moet je opbouwen, de intensiteit is anders dan op een training. Het kost misschien nog wat tijd, maar ze zijn nu nog niet Farioli-fit."

De Boer genoot ook van het enthousiasme van de Ajacieden tijdens dit duel. "Ondanks dat ze af en toe niet werden verwend in de tweede helft, bleven ze erachter staan. Dat zegt denk ik ook wel wat over de fans. Ajax heeft geweldige supporters. Dat geldt denk ik wel voor alle Nederlandse clubs. Als je supporter bent moet je er juist in zware tijden ook staan. Dus mijn complimenten aan ze."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

Een uitgaande transfer naar de Bundesliga is mogelijk aanstaande voor Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

we zullen het gaan zien als ze 3 wedstrijden verliezen....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen