Roep om schorsing krijgt mogelijk gehoor: UEFA stelt onderzoek in naar Demiral

3 juli 2024, 11:41   Bijgewerkt: 3 juli 2024, 11:53
Foto: © Imago

De UEFA is een onderzoek gestart naar het gebaar dat Merih Demiral aan het publiek toonde na zijn tweede doelpunt tegen Oostenrijk. Het gebaar wordt geassocieerd met de ultranationalistische groepering de Grijze Wolven, een aanhang die bijvoorbeeld in Frankrijk verboden is.

Gisteravond liet de Duitse journalist Eren Güvercin zich al vol afgrijzen uit over het moment en suggereerde een schorsing op X. Hij tagde het Duitse Twitteraccount van de UEFA en dat bericht lijkt te zijn aangekomen. De UEFA is namelijk met een onderzoek gestart naar deze 'wolvengroet'.

Artikel gaat verder onder video

Demiral liet zich na de wedstrijd uit over het gebaar, maar snapt de ophef niet. "Dat had te maken met mijn Turkse identiteit, zoals ik die goals vierde. Ik zag mensen in het stadion dat gebaar ook maken. In de toekomst hoop ik het vaker te doen, er zit geen verborgen boodschap achter. Ik wilde gewoon graag mijn geluk delen met het publiek."

Als Demiral daadwerkelijk geschorst wordt, mist hij de wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Mirlin Daku, speler van Albanië, kreeg eerder dit toernooi al een schorsing van de voetbalbond aan zijn broek, toen hij het publiek nationalistische nummers wilde laten meezingen. Een ploeggenoot van Demiral, oud-Feyenoorder Orkun Kökcu, pakte gisteren een gele kaart terwijl hij op scherp stond. Hij zal dus niet meedoen tegen het Oranje.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: volledige programma, uitslagen en alle standen

Hier vind je de standen in alle groepen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Als dit deel uit maakt van zijn Turkse identiteit dan hoort die man gewoon geschorst te worden. En omdat mensen in het publiek dit doen dan is het geen excuus om het na te doen. Als er iemand in het publiek met een klein zwart snorretje de Nazi groet brengt loop je ook niet als John Cleese (Fawlty Towers) over het veld

Kolie
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Goed verwoord kan je niets aan toevoegen

sidekicker
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

In het verleden werden o.a. Giorgos Katidis(AEK Athene), Paolo Di Canio(Lazio) en Daniël Guijo-Velasco(Helmond Sport) geschorst voor het brengen van de Hitlergroet. Lijkt me voldoende reden om deze speler eveneens te schorsen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Paolo di Canio deed het wel erg destijds. Lazio Roma van de wijk Lazio in Rome was de lievelingsclub van Mussolini. Lazio wilde lange tijd geen gekleurde spelers aankopen totdat Aron Winter daar kwam en daar de sterren van de hemel speelde. Aron had als extra nadeel dat zijn voornaam "Joods" klinkt. Hij werd later wel zeer geliefd bij die club en de supporters.

Dropkick
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Daar trappen wij niet in demiral , jullie z.g.n. gebaren , er zit meer achter dus word je geschorst , bye bey.

abdil Koylu
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Turkije gaat winnen zonder demiral met reserves

Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar heb je die glazen bol gekocht ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen