Rodri moet vrezen na uitlatingen op kampioensfeest: UEFA ontvangt officiële klacht

16 juli 2024, 14:43
Foto: © Imago

De voetbalbond van Gibraltar gaat een officiële klacht indienen bij de UEFA tegen Rodri, zo wordt bekendgemaakt via de officiële kanalen. De aanleiding daarvoor is een lied dat de middenvelder van Manchester City zong tijdens de huldiging van de Europees kampioen.

Spanje won zondagavond ten koste van Engeland het EK. Op de huldiging van maandag kon Rodri het niet laten om een sneer uit te delen aan de verliezend finalist. “Het is Spaans, Gibraltar is Spaans”, zong de middenvelder uit volle borst met het aanwezige publiek. Gibraltar is officieel onderdeel van het Brits overzees territorium en hoort zodoende bij het Verenigd Koninkrijk, iets wat door Spanje niet wordt erkend.

Artikel gaat verder onder video

Met deze uitspraken zal Rodri zich niet geliefd maken in Engeland, het land waar hij onder contract staat. Daar probeerde aanvoerder Álvaro Morata hem ook nog op te wijzen. “Je weet dat je in Engeland speelt, vriend”, maar dat maakt volgens de middenvelder zelf niets uit. “Daar zit ik niet mee”, antwoordde hij.

De uitlatingen van Rodri op het kampioensfeest gaan mogelijk nog een staartje krijgen. De Gibraltarese voetbalbond kondigt namelijk aan dat het een officiële klacht gaat indienen bij de UEFA. “De voetbalbond van Gibraltar heeft de extreem provocatieve en beledigende wijze van het feesten door het Spaanse elftal gezien nadat ze het EK hebben gewonnen”, leest de verklaring. “De bond gaat een klacht indienen bij de Europese voetbalbond, UEFA, naar aanleiding van de onacceptabele kreten en liederen die refereren aan Gibraltar, gezongen door spelers van het Spaanse nationale elftal. In voetbal is er geen plaats voor dit soort gedrag.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Spaanse routinier stopt als international: ‘Ik speel al jaren met een slechte heup’

Een routinier met dik vijftig interlands op zijn naam stopt als international van Spanje, zo bevestigt hij zelf.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar een klein land groot misplaatst in kan zijn !

Mike
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

En andersom... waarom.komt het in je op om tijdens het kampioenschap vieren te roepen dat gibraltar spaans is? Hoor het hem niet zeggen over catalonie. Dit is gewoon nutteloos. Nutteloos om te roepen, nutteloos om actie te ondernemen.

De stoker
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Misschien kan de fifa dan ook optreden tegen die onsportieve Argentijnen die ook bepaalde liedjes zongen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen