Van Persie onder indruk van eigen ‘Kanté’: ‘Waren het snel eens dat dit een topper is’

26 juli 2024, 14:31
Foto: © Imago

Sc Heerenveen versterkte zich deze zomer met middenvelder Amara Condé, die overkwam van FC Magdeburg. Trainer Robin van Persie is laaiend enthousiast over zijn aanwinst en vergelijkt hem na aandringen zelfs met N’Golo Kanté.

“Op basis van de beelden waren we het allemaal heel snel eens: dit is een topper”, vertelt Van Persie over Condé in gesprek met Omrop Fryslân. “Het zou heel mooi zijn als die snel bij ons kan aansluiten. Het was één van de spelers waarvan we heel snel zeiden: ja.” De reden waarom Heerenveen zo enthousiast is, is volgens de trainer duidelijk. “Als je ziet hoe hij beweegt, hoe hij keuzes maakt aan de bal en hoe hij met lef doordekt. Hij is technisch goed, tactisch sterk en een leiderstype. Dat zijn heel veel plusjes, dus we dachten al snel: als-ie komt, zou dat heel mooi zijn.”

Artikel gaat verder onder video

Heerenveen nam deze zomer afscheid van Thom Haye en Anas Tahiri op het middenveld, maar haalt met Condé toch een heel ander type in huis. “Dat vind ik altijd moeilijk”, stelt Van Persie wanneer gevraagd met wie de Duitser wel te vergelijken is. “Als je dan iemand moet noemen, dan is Kanté wel zo’n type speler waar hij me te vergelijken is. Maar ik moet zeggen dat ik niet zo van die vergelijkingen houdt.”

Voor Condé zelf was de overstap naar Heerenveen ook geen moeilijke, aangezien hij nieuwe ploeggenoot Mats Köhlert goed kent. “Het was makkelijk binnenkomen voor mij”, geeft de middenvelder aan. “Mats zijn beste vriend is ook een goede vriend van mij. En we hebben in de jeugd veel met elkaar gespeeld. We kunnen goed met elkaar opschieten.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pascal Jansen haalt smaakmaker uit de Eredivisie weg voor 1,5 miljoen euro

De Hongaarse club Ferencváros, met trainer Pascal Jansen aan het roer, haalt een smaakmaker weg uit de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hoop dat die slaagt bij Heerenveen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen