René van der Gijp luidt de noodklok: 'Dit is volstrekt onverantwoord, hij is 75 jaar!'

18 juli 2024, 14:07
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp vindt het 'volstrekt onverantwoord' dat Johan Derksen na een late uitzending op televisie nog alleen naar Drenthe rijdt, zo geeft de analist van het programma Vandaag Inside aan in de podcast KieftJansenEgmondGijp. Michel van Egmond, ook te gast in de podcast, merkt dat het blijven werken iets is wat kenmerkend is voor de generatie van Derksen.

Van der Gijp blikt een dag na de laatste uitzending van de talkshow Vandaag Inside Oranje terug op de uitzending van zondagavond, die ook in het teken stond van het afscheid van eindredacteur Jan Hillenius bij Vandaag Inside: "Gisteren (zondag 14 juli, red.) hadden we dan het afscheid van Hillenius (eindredacteur, red.). Dan is het ongeveer 01.00 uur en dan sta ik naast een man (Derksen, red.), die nog een uur en drie kwartier moet rijden", zegt Van der Gijp. "Hij is 75 en had geen chauffeur. Dat is volstrekt onverantwoord. Dat houdt mij dan bezig", geeft de voormalig aanvaller van Sparta, PSV en SC Heerenveen toe.

Artikel gaat verder onder video

Het verhaal komt Van Egmond bekend voor: "Ik heb hem (Derksen, red.) daar ook weleens weg zien rijden, dan steekt hij een sigaar op en zet hij allebei de ramen open om wakker te blijven", weet een lachende Van Egmond zich nog te herinneren. "Maar om 01.15 uur stapt hij in de auto, dan is hij dus om 03.00 uur thuis", reageert Van der Gijp met verbazing in zijn stem. "Ja, en om 09.00 uur gaat hij weer met die hond lopen", zegt Van Egmond. "Dat hebben Frits Barend en Kees Jansma ook. Die generatie werkt zich helemaal de pletter", stelt de schrijver. Dat zit erin gebakken, kijk naar die Derksen. Waarom ga je op die leeftijd het hele land door reizen om in die studio te zitten?"

Zie ook: Einde Vandaag Inside in zicht: René van der Gijp kondigt zijn vertrek alvast aan

Normaliter beschikt Derksen over een chauffeuse rondom de uitzendingen van Vandaag Inside. Dat is zangeres Alexandra Plug. Zondagavond bracht zij de oud-voetballer echter niet naar huis, waardoor de analist zelf nog laat achter het stuur moest kruipen om zich richting de andere kant van het land te begeven. Van der Gijp vindt dat de voormalig linksback van Go Ahead Eagles en Haarlem hier op zijn leeftijd niet meer aan moet beginnen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vandaag Inside raakt gewenste gast van Johan Derksen kwijt

Johan Derksen heeft in zijn eerste column voor De Telegraaf onthuld dat Vandaag Inside een vaste gast is kwijtgeraakt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    50
    + 1
avatar

Huh van wie uit onverantwoord? Derksen zit er toch om een miljoen per jaar te verdienen of was het al die tijd dwangarbeid?

Jannie Florusse
Link gekopieerd!
    59
    + 1
avatar

En wat als hij een ongeluk veroorzaakt waar iemand anders zwaar gewond door raakt of erger?

MichelHermans31
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

Dan kan je daar een slaatje uit slaan 😁

Jos Damwijk
Link gekopieerd!
    94
    + 1
avatar

Van der Gijp, doe nou niet zo zielig over Derksen. Dat doet die toch zelf. Hij heeft toch het zelf het contract getekend van Talpa. Er zijn genoeg mensen met het zelfde leeftijd die ook 's nachts naar huis rijden. Alleen verdienen ze geen groot geld.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    72
    + 1
avatar

Nog nooit van een hotel gehoord?

Lb
Link gekopieerd!
    62
    + 1
avatar

Vd Gijp moet ze eigen zorgen maken over het zuipen wat hij doet maar niet over derksen

AJAX72
Link gekopieerd!
    40
    + 1
avatar

Klopt

theo de boer
Link gekopieerd!
    45
    + 1
avatar

Gezeur, hij kan toch overnachten, zoals velen met hem . Zijn werk is uurtje . . .en wat influistertijd. Geen inlevingsvermogen 0,0 wat betreft de rest van werkend Nederland. Vaak gaan zondags s'avonds werknemers al om aan de werkweek overver te beginnen. Wat denk van vliegtuig service mensen , piloten , chauffeurs , bouwvakkers grote projecten, inspecteurs enz. Theoriepraktikanten ??

Marien Verkade
Link gekopieerd!
    43
    + 1
avatar

Hij mag best wat doen voor zijn centen

kib*
Link gekopieerd!
    49
    + 1
avatar

Wha... medelijden met die Derksen hoor. Is toch lekker zo'n toppie wagen, sigaar in de mond, ramen open, hele CD of Spotify van Cuby and the Blizzards beluisteren en eind van de maand een salaris dat 2 tot 3 maal groter dan die van een medicus van de SEH die ook veel nachtdiensten moet draaien en die ellende moet aanschouwen. Maar ja als je te zuinig bent om zoals de heer Reuring hierboven het voorstelde een hotelkamertje te huren, tja......Misschien moet Derksen die weggelopen gitarist vragen om weer met hem mee te gaan rijden. Maar goed weer over tot de orde van de dag.

AJAX72
Link gekopieerd!
    48
    + 1
avatar

Programma snel van tv halen walgelijk programma en ook de 3 poedels hendriks noa merel

QuarlonK
Link gekopieerd!
    58
    + 1
avatar

Is toch echt verantwoordelijkheid van Derksen zelf. Die ene keer dat niemand voor hem rijdt kan hij best een hotel boeken of desnoods een taxi nemen. Hij verdient er genoeg voor.

MarjaR
Link gekopieerd!
    44
    + 1
avatar

İn plaats van zeuren, had je hem beter even thuis kunnen brengen. Trouwens sinds wanneer is 75 oud. Mijn vader is 85 en bezoekt me nog twee keer per jaar in Alanya

Tjon,I
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

Voor meer dan een miljoen per jaar, zeuren over een late rit. Huur dan een chauffeur of een hotelkamer .Waarschijnlijk hebben beiden te weinig hersencellen om. deze oplossing te bedenken .

BENNINK24
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wat een gezeik , eigen keus , en wordt kostelijk betaald !!! Denk heren dat jullie er maar mee stoppen moeten , wordt er allemaal niet beter op !!! En van de Gijp zeur Piet no 1 , stop dan ??? ipv het gezeur !!! maar tja , de centjes voor dom gelul !!!

AJAX72
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens beste zou zyn programma van tv halen walgelijk maar zal niet gebeuren zyn vrienden van De Mol familie

AJAX72
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Misschien wordt het tyd dat deze mannen naar bejaardentehuis gaan en ook de 3 poedels hendriks noa merel

Richard Zimnik
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wat een gezeik allemaal over Rene van der Gijp. Hij heeft het beste voor met zijn collega. Wat is daar mis mee. Altijd dat achterklap van onbenullen die er op reageren. Doe s wat nuttigs klojo's!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen