Spaanse media: ‘Real Madrid schakelt over naar Jorrel Hato: Ajax-sterkhouder al langer in beeld’

19 juli 2024, 08:28
Foto: © Imago/realtimes

Real Madrid is door de afgeketste transfer van Leny Yoro dringend op zoek naar een alternatief. De Madrilenen waren zo goed als rond met de achttienjarige Fransman, die plotseling voor een overstap naar Manchester United koos. Het Spaanse Diario AS weet dat Ajax-talent Jorrel Hato in beeld is bij de Champions League-winnaar van het afgelopen seizoen.

Volgens het medium heeft Real momenteel ‘een tekort aan centrale verdedigers’. De club beschikt in ieder geval tot november, als David Alaba terugkeert, maar over twee verdedigers die in het centrum kunnen spelen, namelijk Antonio Rüdiger en Eder Militao. Hierdoor moet Aurélien Tchouaméni ingezet worden als verdediger, waardoor er weer een tekort kan ontstaan op het middenveld.

Artikel gaat verder onder video

Diario AS noemt een drie mogelijke alternatieven voor Yoro. De eerste naam die genoemd wordt is die van Aymeric Laporte, die Saudi-Arabië wil verlaten. Ook Diogo Leite (Union Berlin), wordt gevolgd door De Koninklijke. De opvallendste naam die het Spaanse medium noemt is die van Hato.

Hato is volgens Real Madrid een vergelijkbare speler als Yoro en werd al een gescout door de Spaanse grootmacht. De achttienjarige verdediger ligt echter nog tot de zomer van 2028 vast bij Ajax, waardoor Real mogelijk met een behoorlijke transfersom op de proppen moet komen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax incasseert flinke tegenvaller in aanloop naar Europa League-duels

Ajax kan in de wedstrijden in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina niet beschikken over twee aanvallers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Gewoon extreem hoogte bedrag vragen voor hato 80 miljoen

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

110 miljoen

dilima1966
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Nog beter

balletje rond
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hebben ze jullie vandaag geen medicijnen gegeven

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik dacht dat je een serieuze intelligente reageerder bent, helaas jij trapte er in. Je hoort toch te weten dat dit flauwekul retoriek is en dit werd toch ook al eerder op Gimenez toegepast Balletje ? Heb jij je medicijn al ingenomen dan ?

dilima1966
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Balletje heeft de verkeerde pil genomen een blauwe

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Dilima1966, Hij vergistte zich tussen zijn Ritalin en pakte MMC3 per ongeluk misschien ?

kib*
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Off the record: als een overgang van Hato hoe dan ook gerealiseerd wordt dan is het voor deze jonge voetballer een super snelle carrièrestart omhoog, mijn gunfactor heeft hij. Maar ook Ajax moet financieel van de transfer kunnen gaan profiteren. On the record: het bewijst maar weer eens dat Ajax ondanks alle negatieve berichtgevingen richting de club nog steeds in staat is om talenten perfect te kunnen opleiden. Eerder berichtte ik al dat bij de Onders-selecties (nu enkele ervan naar Jong overgegaan) erg veel potentie is. Er zijn zoveel talenten dat Ajax ze niet allemaal een perspectief voor de A1 kan bieden, waardoor enkelen bij Ajax weggingen. Het heeft wel 2 voordelen: andere clubs zowel binnenlands als buitenlands profiteren van hen en Ajax houdt dan een goed overzicht over het eigen spelersbestand. Gisteren zag ik een 16-jarige centrumverdediger met flair op de plaats van Sutalo voetballen: Aaron Bouwman. Eerder genoot ik van Dies Janse. Er zijn al een paar namen onderweg: Mokio, Faberski, Vink, Speksneijder, Skaarud om een paar te noemen. Bij de Onder 16 of -15 voetbalt een spelertje met een Nigeriaanse achternaam van wie ik ook onder de inruk ben. Zijn naam ben ik kwijt. Ajax heeft 1 of 2 seizoenen nodig om met een Ajaxwaardige selectie als vanouds goed voetbal te kunnen laten zien.

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@Net als Atletico bij Hancko Kringetje ?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Kj je weet toch als wij feyenoorders wat zeggen over ajax dat dat niet mag . Kim y krotje reageert dan gelijk met de wijzende kinderlijke vinger . Want hij kan niks anders . Zo te lezen heeft meneer ervaring met pillen en geestelijke ziektes . Dus wees maar blij dat hij hier zit en niet vrij rondloopt . Daarom vind ik het ook niet errg dat ie mij van alles noemt . Liever dat hij het bot viert op mij ,als het hem goed doet .

DIEGO
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Op welke positie moet die jongen gaan spelen met alle respect, Real is toch nog wel een trap te hoog of zeg ik hier iets verkeerds.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Diego, Nee hoor je mag je mening best uiten, is niet zoals bij andere reageerders hatelijk, kortzichtig of iets dergelijks. Terug naar je vraag: "Ik zou het niet weten. Of Real een trap te hoog is weet ik ook niet. Real heeft hem op hun radar staan. Ze zoeken het maar uit daar in Bernabeu". Maar ik denk dat het niet zo'n vaart loopt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen