Real Madrid doorbreekt magische grens: Champions League-winnaar draait recordomzet

24 juli 2024, 10:40
Foto: © Imago

Real Madrid heeft in het voorbije seizoen een recordbedrag omgezet. De Koninklijke legde onder meer beslag op de Spaanse titel én de Champions League en heeft als eerste club in de geschiedenis de magische grens van één miljard euro weten te overschrijden.

De inkomsten stegen met liefst 27 procent tot een duizelingwekkend bedrag van 1,073 miljard euro, meldt Real op de clubsite. In dat bedrag zijn bovendien de inkomsten uit de verkoop van spelers niet meegenomen. Daarbij moet worden aangetekend dat er op dat vlak ook nauwelijks wat binnenkwam: grote namen als Karim Benzema (Al-Ittihad) en Marco Asensio (Paris Saint-Germain) liepen uit hun contract en leverden Real dus geen transfersom op.

Artikel gaat verder onder video

Opvallend genoeg realiseert Real de stijging van 230 miljoen euro aan inkomsten terwijl het juist minder geld verdiende aan uitzendrechten ten opzichte van het seizoen 2022/23. Op alle andere vlakken zag de club de binnenkomende bedragen echter wél oplopen. "De winst uit marketing en het stadion valt vooral op", schrijft Real.

Tegenover het record aan inkomsten staat dat Real bijna net zoveel geld uitgaf als er binnenkwam. De uitgaven bedroegen namelijk 1,056 miljard euro, waardoor er onder de streep een winst van 16 miljoen euro overblijft. Real stelt 'een gezonde financiële status' te behouden en schrijft dat het netto eigen vermogen momenteel 574 miljoen euro bedraagt. Afgelopen seizoen werd er bovendien ook nog eens meer dan een miljard euro geïnvesteerd in de renovatie van stadion Santiago Bernabéu.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Spaanse routinier stopt als international: ‘Ik speel al jaren met een slechte heup’

Een routinier met dik vijftig interlands op zijn naam stopt als international van Spanje, zo bevestigt hij zelf.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Real Madrid de gezondste club van Europa denk ik

jurgen😎
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Beste club in de wereld.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hebben ze ook niet honderden miljoenen aan schulden? Blijf het dan gek vinden om van een 'gezonde financiële status' te spreken. Lijkt in de voetballerij helaas steeds normaler te worden.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

In 2023 bijna een miljard euro schuld. Misschien is zoiets belastingtechnisch voordelig.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De 1 miljard schuld betreft de renovatie van stadion Bernabeu. Deze wordt geactiveerd en afgeschreven in tig jaar als exploitatielast op de balans verantwoord. Binnen het exploitatie-jaar hebben ze winst gemaakt van 20 mln. Dus is Real Madrid financieel gezond.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen