‘RB Leipzig ziet in voormalig Ajacied opvolger van Dani Olmo en bereidt bod voor’

23 juli 2024, 14:06
Foto: © Imago

RB Leipzig wil zich versterken met Francisco Conceição, zo weet het Spaanse AS Diario. De Portugees moet Dani Olmo, die lijkt te gaan vertrekken uit het oosten van Duitsland, doen vergeten. De Duitsers zouden momenteel een eerste bod voorbereiden.

Conceição maakte in de zomer van 2022 de overstap van FC Porto naar Ajax, maar wist daar in zijn eerste seizoen geen onuitwisbare indruk achter te laten. Daarop besloten de Amsterdammers om de buitenspeler na een jaar weer tijdelijk naar zijn oude club te laten vertrekken. Bij Porto kwam het er afgelopen seizoen wel uit voor de aanvaller, wat hem een plekje in de EK-selectie van Portugal én een definitieve transfer terug naar zijn vaderland opleverde.

Artikel gaat verder onder video

Bijna een maand na zijn definitieve vertrek bij Ajax staat de Portugees alweer voor een nieuwe transfer. Volgens de Spaanse krant moet Conceição namelijk bij RB Leipzig de vervanger gaan worden van EK-uitblinker Dani Olmo, die onder meer in de belangstelling van FC Barcelona en Atlético Madrid zou staan. De nummer vier van het afgelopen Bundesliga-seizoen zou zelfs al een bod aan het voorbereiden zijn voor de buitenspeler.

Waar Ajax Conceição eerder deze zomer voor een bedrag van zo’n 10,5 miljoen euro verkocht, lijkt FC Porto binnen een maand al een enorme winst te kunnen maken op de linkspoot. Leipzig zou namelijk een bod van 26 miljoen euro voorbereiden, wat door bonussen nog met acht miljoen euro kan oplopen. Overigens heeft de zesvoudig international bij Porto nog een contract tot medio 2029, waarin een afkoopsom van 45 miljoen euro zou staan. Het valt dus nog te bezien of het bod van Leipzig voldoende is om hem los te weken.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax incasseert flinke tegenvaller in aanloop naar Europa League-duels

Ajax kan in de wedstrijden in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina niet beschikken over twee aanvallers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Foutje bedankt....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen