Ramaj lijkt transfer naar Engelse topclub te kunnen vergeten: 'Akkoord met Villarreal in de maak'

26 juli 2024, 12:04
Foto: © Imago

Diant Ramaj lijkt een transfer naar Chelsea te kunnen vergeten. The Blues werden eerder deze week genoemd als mogelijke bestemming voor de Duiste keeper, die bij Ajax verrassend op de bank is beland omdat Francesco Farioli vooralsnog de voorkeur geeft aan Remko Pasveer. Inmiddels is Chelsea echter dichtbij de komst van Filip Jørgensen, de 22-jarige keeper van Villarreal.

Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano althans. De Spaanse subtopper zou een eerste bod ter hoogte van 20 miljoen euro naast zich neer hebben gelegd, maar inmiddels een verbeterd voorstel van Chelsea hebben ontvangen. De deal tussen beide clubs bevindt zich daardoor in een afrondend stadium, weet de Italiaan. Met de speler zelf is Chelsea al akkoord over een contract, voegt Romano daaraan toe.

Artikel gaat verder onder video

Jørgensen (22) werd geboren in het Zweedse Lomma, maar beschikt over de Deense nationaliteit en speelt ook voor dat land zijn jeugdinterlands. De 1.90 meter lange doelman verhuisde op elfjarige leeftijd naar Spanje, waar hij een jaar later werd opgenomen in de jeugdopleiding van Villarreal. Bij El Submarino Amarillo maakt hij sinds 2020 deel uit van de eerste selectie, als reserve achter huidig Ajax-keeper Gerónimo Rulli. Afgelopen seizoen veroverde Jørgensen een basisplaats en heeft hij zich dus in de kijker gespeeld bij Chelsea. In Londen moet de Deen de concurrentiestrijd aangaan met de Serviër Djordje Petrovic, die afgelopen seizoen eerste keus was. Verder heeft trainer Enzo Maresca ook de beschikking over de Spanjaarden Robert Sánchez en Kepa Arrizabalaga. Laatstgenoemde keert deze zomer terug van een verhuur aan Real Madrid.

Ramaj
De afgelopen week was de keeperskwestie hét onderwerp van gesprek rond Ajax. Dinsdag bracht Voetbal International naar buiten dat Farioli voor de veertigjarige Pasveer leek te gaan kiezen. Gisteren (donderdag) kreeg de routinier in de voorrronde van de Europa League tegen FK Vojvodina inderdaad de voorkeur boven Ramaj, die bij een goed bod zou mogen vertrekken. Dinsdag werd al duidelijk dat onder meer Chelsea de keeper op het verlanglijstje had staan, net als een aantal niet bij naam genoemde Spaanse clubs. Later werd ook Manchester City genoemd als mogelijke bestemming voor de 22-jarige Duitser. Ramaj ligt bij Ajax nog vast tot medio 2028.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Speler van Ajax verbijt zich: 'Hij zit vol frustratie, waar ben ik in beland?'

Een speler van Ajax zat ‘vol frustratie’ op de tribune bij Ajax – FK Vojvodina, vermoedt Ronald de Boer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Echt schandalig hoe Ajax met hem om gegaan is. Ben er best boos om nu er gekozen is voor een bejaarde (en minder goede) keeper. Ajax moet zich schamen van hoe een (goede) speler behandeld wordt, werd of is. En altijd dat gezegd wordt dat Ajax een club is voor de toekomst voor jonge spelers is, iets wat dat nu niet bewezen is !!!

Dug out
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ajax heeft nu geld hard nodig. Ajax zal Ramaj volgend jaar hard nodig hebben als ze (hopelijk) weer CL spelen. Van de Boomen is in de voorbereiding een revelatie. De verkoop van Sutalo vind ik logischer. Zou er dan geen enkele interesse voor hem zijn? Ajax kan ook kenbaar maken dat ze hem willen verkopen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen