Rabiot legt druk bij Spaanse smaakmaker Yamal: 'Hij moet meer laten zien dan hij nu doet'

9 juli 2024, 10:42
Foto: © Imago

Spanje neemt het dinsdagavond op tegen Frankrijk in de halve finale van het EK in Duitsland. Adrien Rabiot gaf op een Franse persconferentie aan niet bang te zijn voor een van de smaakmakers van Spanje, Lamine Yamal.

De momenteel clubloze middenvelder van Frankrijk (hiervoor Juventus) wil bovendien nog wat extra druk neerleggen bij de 16-jarige buitenspeler. "We hebben gezien dat het een speler is die goed onder druk kan spelen. Hij heeft veel kwaliteit en speelt goed bij zijn club én voor zijn land. Maar het is altijd lastig om een halve finale te spelen in zo'n soort toernooi. Wij moeten ervoor zorgen dat hij steeds onder druk staat en dat hij niet 'lekker' aan het spelen toekomt. Om een EK-finale te spelen, moet hij meer laten zien dan hij tot nu toe getoond heeft.

Artikel gaat verder onder video

Yamal speelt tot nu toe een goed toernooi met Spanje. De Zuid-Europeanen staan sowieso al bekend als het meest attractief spelende team dat nog op het EK actief is, en dat is mede te danken aan buitenspelers Yamal en Nico Williams. Het supertalent van FC Barcelona kreeg in vijf wedstrijden minuten: vier keer was dat meer dan een uur. Hij gaf al drie keer een assist, maar wist nog niet te scoren. Woensdag begint de kraker tussen Spanje en Frankrijk om 21:00 uur.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hongaren zorgen voor grote verbazing met actie na nederlaag: 'Ik heb het nog nooit gezien'

Een opvallend moment na de wedstrijd tussen Hongarije en Zwitserland

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Had hij beter niet kunnen zeggen, wordt gelijk bediend ha ha. Wat een schitterende goal van deze jongen. Gaat een mooie toekomst tegemoet en daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben om dit te constateren. Mvg Willem Klein

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen