'PSV slaat miljoenenbod op Bakayoko af en verlangt minimaal het dubbele'

18 juli 2024, 17:19
Foto: © Imago

PSV heeft volgens de Italiaanse transferjournalist Rudy Galetti een bod ter hoogte van zo'n 32 miljoen euro op Johan Bakayoko ontvangen vanuit Saudi-Arabië. Het miljoenenbedrag blijkt echter bij lange na niet toereikend om de Eindhovenaren tot een vertrek te kunnen bewegen: PSV zou minimaal het dubbele voor de Belgische buitenspeler willen ontvangen.

Gisteren (woensdag) schreef Galetti al dat de Saudische competitie, waarin veel Europese 'sterren op leeftijd' (denk: Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, N'Golo Kanté en onze 'eigen' Georginio Wijnaldum et cetera) hun laatste voetbaljaren slijten, de komende tijd ook een aantrekkelijke bestemming voor jongere talenten moet worden.

Artikel gaat verder onder video

Het Public Investment Fund dat beschikbaar is om hoge transfersommen te betalen, zou volgens Galetti moeten worden aangewend om Vitor Roque (FC Barcelona) óf Bakayoko deze zomer naar Saudi-Arabië te lokken. Inmiddels zou PSV dus een aanbod van 32 miljoen euro op Bakayoko hebben ontvangen, maar dat resoluut van tafel heben geveegd. "De Nederlandse club vraagt minstens het dubbele van dat bedrag om ook maar na te willen denken over zijn mogelijke vertrek", schrijft Galetti.

Bakayoko werd in 2019 door PSV opgepikt uit de jeugdopleiding van Anderlecht. In februari 2022 gunde Roger Schmidt de Belg zijn debuut in de hoofdmacht, in een met 4-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen NAC Breda. Een jaar later brak Bakayoko onder zijn voormalig Jong PSV-trainer Ruud van Nistelrooij definitief door in het eerste elftal. Afgelopen seizoen was de Belg onder Peter Bosz in 48 wedstrijden in alle competities goed voor veertien doelpunten en evenzoveel assists. Bovendien staat Bakayoko inmiddels op veertien interlands namens België, waaronder twee invalbeurten op het afgelopen EK in Duitsland. Het PSV-contract van Bakayoko loopt nog door tot medio 2026.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘PSV laat oog vallen op ‘geliefd target’ in de Eredivisie bij vertrek van Schouten’

PSV heeft een oogje op NEC-middenvelder Dirk Proper, meldt het Eindhovens Dagblad.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Je gaat op zo'n leeftijd toch nog niet naar het midden oosten.

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Denk niet dat die jongen daar heen wilt, ook al krijgt PSV 100 mil

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hé hé, het is geen Anthony!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen