'PSV overweegt clubrecord te breken om zich op cruciale positie te versterken'

16 juli 2024, 08:57
Foto: © Imago

PSV wil deze zomer nog minimaal een centrale verdediger toevoegen aan de selectie van trainer Peter Bosz. Om de gedroomde aanwinst Sepp van den Berg binnen te halen, zouden de Eindhovenaren overwegen de hoogste transfersom in de clubgeschiedenis op tafel te leggen, meldt clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Afgelopen zomer betaalde PSV een bedrag van vijftien miljoen euro voor zowel Jerdy Schouten (die overkwam van Bologna) als Hirving Lozano (Napoli). Daarmee is het duo momenteel ex aequo de duurste aanwinst in de clubhistorie. Deze zomer telde technisch directeur Earnest Stewart al een bedrag van twaalf miljoen euro neer voor Malik Tillman, die na een jaar op huurbasis in Eindhoven te hebben gespeeld nu definitief is overgenomen van Bayern München, en betaalde PSV negen miljoen voor Ryan Flamingo aan FC Utrecht. Laatstgenoemde kan centraal achterin spelen, maar is ook een optie op het middenveld.

Artikel gaat verder onder video

Aan de andere kant nam PSV deze zomer al afscheid van André Ramalho. De Braziliaan kwam de afgelopen drie seizoenen niet minder dan 128 keer in actie voor de club, ook Bosz deed afgelopen seizoen veelvuldig een beroep op hem. Ramalho legde een aanbod zijn contract te verlengen echter naast zich neer en lijkt op weg naar een terugkeer in zijn vaderland. Bovendien lijkt Armando Obispo voorlopig weg te vallen. De 25-jarige stopper viel afgelopen zaterdag met een knieblessure uit tijdens het oefenduel met Club Brugge en is daarmee volgens Elfrink 'vele weken' zoet.

Bosz zit, kortom, niet al te ruim in de centrale verdedigers. Buiten Flamingo en Obispo heeft de trainer alleen Olivier Boscagli nog achter de hand als 'pure' verdediger. Afgelopen seizoen werd middenvelder Jerdy Schouten regelmatig een linie naar achteren gehaald, maar Stewart zou nog minimaal één extra stopper aan de selectie willen toevoegen. PSV zou zich nog altijd dolgraag met Van den Berg versterken, schrijft Elfrink. De 22-jarige oud-speler van PEC Zwolle zou Liverpool voor zo'n twintig miljoen euro mogen verlaten. "PSV zou aan zo'n vijftien à zestien miljoen denken, terwijl de club ook nog concurrentie heeft van bijvoorbeeld VfB Stuttgart en andere clubs", leest het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Arne Slot raakt gecharmeerd en dwarsboomt transferplannen PSV’

Liverpool-trainer Arne Slot wil een van zijn spelers graag in de voorbereiding in actie zien en dus nog niet naar PSV sturen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

PSV (Stewart/Brands) is op de achtergrond een 'kleine' grootmacht aan het bouwen.

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Wel een hoop geld voor een speler die zijn eigen niet heeft bewezen (hoop geld voor Nederlandse begrippen) Die waarschijnlijk ook nog een behoorlijk salaris wil

kib*
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Geld en succes zat bij PSV Goku. Zij hoeven niet te beknibbelen. Laat het maar aan Stewart en Brands over.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen