‘Patrick Vieira gelinkt aan bondscoachschap na vertrek bij Strasbourg’

18 juli 2024, 16:40
Foto: © Imago

Patrick Vieira is komend seizoen geen trainer meer van Strasbourg. Beide partijen zijn in goed overleg uit elkaar, meldt de Franse club via de officiële kanalen. De 48-jarige Fransman hoeft overigens niet te vrezen dat hij lang zonder werk zit. Fabrizio Romano weet te melden dat Vieira gelinkt wordt aan de functie van bondscoach van de Verenigde Staten.

Het verblijf van Vieira bij Strasbourg was van korte duur, daar hij vorige zomer werd aangesteld als trainer van de Franse club. De Fransman eindigde op de dertiende plaats in de Ligue 1, maar dat was voor de clubleiding niet voldoende om vast te blijven houden aan de oud-voetballer van onder meer Arsenal en Inter Milan. Strasbourg was voor hem de vierde klus als hoofdtrainer van een eerste elftal, daarvoor stond hij aan het roer bij New York City, OGC Nice en Crystal Palace.

Artikel gaat verder onder video

De 107-voudig Frans international zou mogelijk snel weer aan de bak kunnen als trainer. Zijn naam wordt in verband gebracht voor de functie van het Amerikaanse nationale team. Team USA is sinds het ontslag van Gregg Berhalter na de teleurstellend verlopen Copa América op zoek naar een nieuwe bondscoach.

Romano schrijft echter dat Vieira ‘een van de namen is die in aanmerking komen als bondscoach van de Verenigde Staten. “Op dit moment is er nog niets in een vergevorderd stadium, maar Vieira is een van de opties die worden besproken, niet de enige”, aldus de transfermarktexpert. Eerder werden ook al Jürgen Klopp, Thierry Henry en Marcelo Bielsa genoemd als opvolger van Berhalter. Klopp heeft al laten weten niet open te staan voor de functie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vandaag Inside raakt gewenste gast van Johan Derksen kwijt

Johan Derksen heeft in zijn eerste column voor De Telegraaf onthuld dat Vandaag Inside een vaste gast is kwijtgeraakt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen