Overname Vitesse op scherp gezet na 'exorbitante' facturen RvC

2 juli 2024, 21:41
Foto: © Imago

De soap rondom Vitesse heeft dinsdagavond weer een vervolg gekregen. Volgens Omroep Gelderland dreigt er een conflict tussen de tijdelijke commissarissen van de Arnhemmers en Guus Franke. De beoogd eigenaar van Vitesse weigert een aantal, in zijn ogen, ‘exorbitante facturen’ te betalen van een aantal bestuurders en heeft dan ook gevraagd of zij deze willen parkeren.

Het lokale medium weet dat de bestuurders dit vooralsnog niet willen en dat kan nog wel eens grote gevolgen hebben voor de overname van Vitesse. “De commissarissen moeten namelijk goedkeuring verlenen aan een overdracht van de aandelen”, schrijft Omroep Gelderland-verslaggever Richard van der Made.

Artikel gaat verder onder video

De tijdelijke bestuurders van Vitesse zouden regelmatig bedragen van zo'n driehonderd tot zelfs vierhonderd euro per uur declareren bij de Arnhemmers. Er zouden zelfs nog bonussen bovenop komen bij een goede afloop. Dit zorgt voor een enorme financiële druk bij Vitesse. "Ik wil daarover op een later moment met hen discussiëren. Na de overname", zegt Franke.

Vooral herstructureringsdeskundige Hanneke de Coninck, die aangesteld is door de rechtbank om de belangen van schuldeisers te behartigen, drukt zwaar op de begroting bij Vitesse. Naar verluidt heeft zij in amper drie maanden tijd al meer dan vier ton verdiend. Een aantal schuldeisers heeft echter laten weten aan Omroep Gelderland nauwelijks iets te horen van haar.

Overige commissarissen

Daarnaast zijn er nog een aantal commissarissen die flinke bedragen declareren bij Vitesse. Onder hen voorzitter Erik Henstra, Barbara van Hussen en Richard le Grand. Ook drie leden van de Stichting Vitesse voor Altijd sturen pittige facturen en juist zij moeten zorgen voor een overdracht van de aandelen. In die Stichting zitten John Jaakke, ex-voorzitter van Ajax, voormalig FC Groningen-bestuurder Erik Mulder en oud-notaris Pieter Colijn.

Franke wil deze rekeningen verplaatsen naar een later moment en heeft de bestuurders gevraagd hiervoor te tekenen, dit wordt vooralsnog echter geweigerd. “Ik wil Vitesse ook de komende tijd in leven houden met alle betalingen die daarbij horen. Dan moet je denken aan salarissen, de energierekening en ook andere kosten”, aldus Franke. “Ook voor het komende seizoen dek ik de tekorten af, maar de fees die deze mensen indienen zijn echt exorbitant. Ik vind het vrij stuitend. In het bedrijfsleven heb ik dit ook nog nooit meegemaakt."

Handtekening vereist

Een handtekening van de bestuurders en commissarissen is uiteindelijk nodig om de overdracht van de aandelen te regelen. Allen op die manier kan Vitesse in handen komen van Franke. "Als zij niet willen tekenen, kan er een probleem ontstaan. Ik heb ook alleen een afbetaling van de vordering aan Parry afgesproken als een licentie wordt afgegeven. En voor de overdracht van de aandelen moet getekend worden", erkent Franke.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder keert Hélène Hendriks de rug toe na minutenlange monoloog

Jack van Gelder besluit Hélène Hendriks de rug toe te keren na een flauwe opmerking.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

dit wordt een korte reactie..ben ik blij dat ik om statiegeld flesjes speel of met ieders 5 stuivers op zak best of five potjes..krijgen die lui echt bonussen voor dat papierwerk met franke regelen?? ik val bijna om joh..kan je echt van alles in rekening brengen zelf nooit een bal trappen en dan dik poen verdienen aan voetbal? ik moet toch eens iets gaan doen haha..ik zweer je ik beloof je de mooiste transfers en doorbraken voor maar een heel klen persentage haha geef die jongen een kans..90 minuten later geen doelpunt sorry 400 euro met bonus alstublieft

Fred Soer
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Het is een grote schande, en inderdaad walgelijk en stuitend, dat al degenen die deze exorbitante facturen indienen, nog durven te protesteren tegen het verzoek om parkeren ervan door laatste financiële strohalm Gerard Franke. Deze mensen zijn egoïstische graaiers, die geen greintje clubliefde hebben, maar uit opportunistisch eigenbelang handelen. Ze zouden zich kapot moeten schamen, naar de club en naar de supporters!

Kkorat swatcat
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ja Fred, ze zouden zich kapot moeten schamen maar dit soort figuren is de schaamte allang voorbij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen