Oranjefans krijgen forse kritiek: 'Het was ziekelijk, ze houden niet van voetbal'

12 juli 2024, 08:54
Foto: © Imago

Nico Dijkshoorn, columnist voor Voetbal International, is niet onder de indruk geraakt van de supporters van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. De schrijver zag de Oranjefans buiten het stadion massaal feesten, maar vervolgens in het stadion tijdens de wedstrijd stil zijn.

"Stilste fans in het stadion", schrijft Dijkshoorn op, nadat het mediateam van het Nederlands elftal de supporters van Oranje de beste fans in de wereld had genoemd: "Het was ziekelijk. Wanneer niemand ze filmt of op de schouders slaat en zegt dat ze de leukste supporters ooit zijn, dan vallen ze stil", merkt Dijkshoorn op. "Ze hebben niets met voetbal. Ze hebben iets met feesten."

Artikel gaat verder onder video

Dijkshoorn zijn mening wordt gedeeld onder voetbalsupporters op X, terwijl er ook mensen zijn die het totaal niet met de dichter eens zijn: "Nico, overdrijf nou niet zo", schrijft een voetbalsupporter onder zijn bericht. Ook voetbalsupporters uit het buitenland waren lyrisch over welke sfeer de supporters van Oranje hebben neergezet in de verschillende speelsteden. Dijkshoorn had die entourage liever in het stadion gezien.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Weer iemand die thuis geen aandacht krijgt

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Maar in mijn ogen wel gelijk heeft . In het stadion zijn ze stil . Waar je juist voor bent gekomen(lijkt me) om ze aan te moedigen .

kib*
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Natuurlijk krijgt Nico gelijk van je. Hij was met deze uitspraak tafelgast in VI toch ? Of hij van je gelijk krijgt boeit niet. Laten die fans lekker feesten in plaats van naar dat gezwam van Nico en van jou te gaan luisteren.

infielder
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Nico Dijkshoorn is een echte zuurpruim maar hij heeft hier wel 100% gelijk. De gemiddelde leeftijd van de oranjeclowns ligt naar mijn idee ook rond de 45+. De wat vastere groep die ook naar de uitwedstrijden gaan die nergens om draaien is zelfs 55+. Misschien zijn er meer coke snuivers nodig want veel komen al dronken in het stadion en dan begint het pas.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen