Oranje ontbreekt als enige halvefinalist in overwegend Spaans EK-elftal

16 juli 2024, 15:02
Foto: © Imago

De UEFA heeft dinsdagmiddag het officiële Team van het Toernooi van het afgelopen Europees kampioenschap gepubliceerd. Kampioen Spanje is logischerwijs hofleverancier, terwijl Oranje als enige halvefinalist geen spelers aanlevert in het beste team.

Dat Spanje gedurende het EK het beste voetbal speelde, werd al vroeg in het toernooi duidelijk. Het is dan ook niet vreemd dat La Roja, dat in de finale als winnaar van het veld stapte, liefst zes spelers aanlevert voor het officiële Team van het Toernooi. De Europees kampioen wordt vertegenwoordigd door Marc Cucurella, Fabián Ruiz, Dani Olmo, Rodri, Nico Williams en de pas zeventienjarige Lamine Yamal.

Artikel gaat verder onder video

Namens verliezend finalist Engeland is er met Kyle Walker één speler opgenomen in het team, terwijl van halvefinalist Frankrijk twee spelers zijn verkozen: William Saliba en Mike Maignan. Opmerkelijk is dat Nederland, dat ook tot de halve finales van het toernooi in Duitsland reikte, geen spelers aanlevert voor het beste team. De overige plekken worden ingevuld door Jamal Musiala, die met Duitsland in de kwartfinales verloor van Spanje, en Manuel Akanji, die de enige strafschop miste in de verloren penaltyreeks tegen Engeland in de kwartfinales.

UEFA's Team van het Toernooi: Maignan; Walker, Akanji, Saliba, Cucurella; Rodri, Ruiz, Olmo; Yamal, Musiala, Williams.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jeroen Grueter maakt pijnlijke fout als 17-jarige dochter van Spaanse koning in beeld komt

Een opmerkelijk moment als de dochter van de Spaanse koning in beeld komt tijdens de EK-finale.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het spreekt voor zich dat er geen Oranje-spelers in dit team zijn opgenomen. Bij Oranje hadden de spelers die bij het ek minuten hadden gemaakt, het vereiste niveau op enkele uitzonderingen na nimmer gehaald. De belangrijkste oorzaak hiervan is in mijn optiek hoewel de selectie behoorlijk van niveau was, dat er geen team in het veld stond. Er werden steeds verkeerde spelers opgesteld, verkeerde wissels op verkeerde momenten en verkeerde tactiek toegepast. Voor dit alles kun je alleen de bondscoach en zijn staf aanrekenen.

Colin
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Geen Depay??? Was de beste man van het hele EK. Deed ons eventjes zelfs Johan Cruijf vergeten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen