Oranje-international loopt razendsnel voorbij de pers en ontwijkt moeilijke vragen

3 juli 2024, 07:04   Bijgewerkt: 3 juli 2024, 10:30
Foto: © X / Julian Buhl

Matthijs de Ligt wilde na de wedstrijd tussen Roemenië en Nederland geen vragen van de pers beantwoorden. De verdediger verliet het Olympiastadion in Berlijn ‘gehaast’, zo zag de Duitse journalist Julian Buhl.

“Ik heb niet gespeeld en kan niet zoveel zeggen”, zei De Ligt alleen, voordat hij de spelersbus opzocht. Op beelden van Buhl is te zien dat verdedigers Nathan Aké en Micky van de Ven de pers te woord staan, terwijl De Ligt doorloopt.

Artikel gaat verder onder video

De Ligt is onderwerp van gesprek in de internationale pers, omdat hij wordt gelinkt aan een overstap naar Manchester United. Dinsdag meldde journalist Fabrizio Romano dat de verdediger groen licht heeft gegeven voor de overstap en zelfs salaris wil inleveren.

De Duitse journalist Christopher Michel wist al te melden dat De Ligt voor zo'n vijftien miljoen euro op de loonlijst staat bij Bayern München, terwijl The Red Devils minder dan twaalf miljoen euro per jaar zouden willen bieden. Die persoonlijke voorwaarden zijn volgens Romano geen probleem, want zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta onderhandelt momenteel alleen met Manchester United.

Manchester United meldde zich met een openingsbod van zo'n 40 miljoen euro bij de Duitse topclub, terwijl Bayern meer dan 50 miljoen euro wil ontvangen voor de Nederlander. Inmiddels is Bayern München bereid om hem voor 50 miljoen euro inclusief clausules en een doorverkooppercentage te laten gaan. Trainer Erik ten Hag heeft intern al laten weten dolgraag opnieuw te willen samenwerken met De Ligt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Oranje op rapport: véél ruime voldoendes op één speler na

Dit zijn de beoordelingen in de Nederlandse media na de zege van Oranje op Roemenië.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen