Opvallend: Feyenoord-trainer Priske wacht tot 10 augustus met duidelijkheid over grote beslissing

27 juli 2024, 11:20
Foto: © Imago

Brian Priske wil nog niet vertellen wie de eerste keeper van Feyenoord wordt. Pas op 10 augustus, in de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II, wordt duidelijk wie de voorkeur krijgt: Timon Wellenreuther of Justin Bijlow.

Feyenoord speelt volgende week zondag (4 augustus) eerst de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Toch wijst Priske naar 10 augustus als de dag waarop de buitenwereld duidelijkheid krijgt over de keepersstrijd. “In het competitieduel met Willem II zal ook duidelijk worden wie de eerste doelman is, terwijl ik persoonlijk niet denk in termen als eerste en tweede keeper. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren met de doelman die onder de lat staat”, legt hij uit aan Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

“Maar ik heb wel veel vertrouwen in mijn doelman. Dat goede gevoel moet hij ook merken”, weet de nieuwe trainer van Feyenoord. “Ik ben geen trainer die een keeper na een eerste fout direct gaat wisselen. Het vertrouwen van mij en de keeperstrainer is belangrijk.” Priske erkent dat de keuze ‘moeilijk’ is. “Met Justin Bijlow en Timon Wellenreuther hebben we twee hele goede keepers, die in de basis kunnen staan. De doelman die naast mij op de bank zal zitten, zal ongetwijfeld teleurgesteld zijn, maar dat moet ook. Dat geldt voor alle wisselspelers. Maar tegelijkertijd moet het hen ook kracht geven om de concurrentiestrijd aan te gaan.”

© Imago/realtimes

In de oefenwedstrijden die Feyenoord tot dusver speelde had Wellenreuther een basisplaats, maar Bijlow was er toen nog niet bij. Hij had langer vakantie vanwege zijn EK-deelname. Vrijdag vertelde de achtvoudig Oranje-international in een interview met ESPN dat hij 'vertrouwen' heeft dat hij de nummer één is. "Maar of dat onder deze trainer ook het geval is, moet nog blijken", voegde Bijlow eraan toe. "Concurrentie is goed voor me. Het houdt me scherp en maakt me beter."

Wellenreuther gaf vorig seizoen, waarin hij de geblesseerde Bijlow naar ieders tevredenheid lange tijd moest vervangen, aan dat hij komend seizoen als eerste keeper aan de slag wil. De Duitser werd onder meer gelinkt aan PSV, maar verlengde uiteindelijk zijn contract in De Kuip tot medio 2027. Ondertussen zou Olympique Marseille de oud-keeper van Willem II ook in het vizier hebben, maar het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl meldt vrijdag op X dat Wellenreuther 'nog nooit' iets van de Franse topclub zou hebben vernomen. Feyenoord lijkt vooralsnog dan ook met beide keepers aan het seizoen te gaan beginnen, waardoor Priske een knoop zal moeten doorhakken.

De Rotterdammers spelen in de aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal nog twee oefenwedstrijden. Zondagavond wordt in Lissabon geoefend tegen Benfica; drie dagen later is AS Monaco de tegenstander tijdens de traditionele openingswedstrijd in De Kuip.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Niet PSV, maar Feyenoord is beste stap voor Memphis Depay’

Hans Kraay junior hoopt op een terugkeer van Memphis Depay in de Eredivisie, maar dan bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen