Wéér uitstel voor noodlijdend Vitesse: pas vlak voor start seizoen duidelijkheid over voortbestaan

20 juli 2024, 13:43   Bijgewerkt: 20 juli 2024, 14:15
Foto: © Imago

Het noodlijdende Vitesse krijgt pas op 1 augustus, ruim een week voor de start van het nieuwe seizoen, duidelijkheid over het voortbestaan. De Arnhemmers dienden afgelopen vrijdag een noodplan in bij de beroepscommissie licentiezaken die komende maandag het verlossende woord zou brengen, maar inmiddels is duidelijk dat het oordeel langer op zich moet laten wachten.

Dat meldt de Arnhemse club zaterdagmiddag via de officiële kanalen. Vitesse zou in eerste instantie komende maandag te horen krijgen of de licentie - die per 9 juli is ingetrokken - terugkrijgt, maar blijkt nog een aantal aanvullende stukken te moeten inleveren bij de beroepscommissie. Die moeten voor 31 juli 12.00 uur binnen zijn, zo meldt Vitesse.

Artikel gaat verder onder video

De KNVB maakte eind juni wereldkundig dat de proflicentie van Vitesse per 9 juli is ingetrokken. De club ging daarop direct in beroep en hoopt via die weg alsnog van start te kunnen gaan aan het nieuwe seizoen. De degradant begint op vrijdag 9 augustus aan het avontuur in de Keuken Kampioen Divisie met een thuiswedstrijd tegen Telstar.

"Alhoewel ik het proces begrijp en ik blij ben dat we nog in de race zijn, moeten wij nog steeds alles on hold zetten richting aankomend seizoen. Dat is wrang, aangezien wij het gewoon weer over voetbal willen hebben, zoals het hoort", reageert algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes van Vitesse. "Met de naderende start van het seizoen, worden de organisatorische- en technische uitdagingen immens", vervolgt Reintjes. "Daarentegen is het behoud van de licentie het allerbelangrijkste. Daar werken we met zijn allen naar toe. En dat geloof is er ook. Houd vol Vitessenaren, hoe lastig ook!", richt de bestuurder zich tot de supporters.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

uitstel is meestal afstel..de knvb is gek als ze de licentie verlenen..dat franke nog steeds afhankelijk is van parry is nog steeds een lachertje..geen van beide snapt dat hun kanzen verkeken zijn..tis blufpoker om een paar miljoenen op een beetje hoog nivo dan..de inwoners van arnhem gaan als die centen betalen..de stad wordt maar weinig uitgebreid..dat stadion slurpt de hele stad leeg....laat dat ding eerst maar eens een tijd leeg staan..kijken wie zich dan opwerpt als eigenaar ..en haha tja dan werkelijk een euro op zak heeft en een pinpas kan laten zien..

vleermuis
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

nog een reactie..blufpoker..ik wed om een euro..die ik letterlijk op zak heb..dat wie franke of parry persoonlijk belt en vraagt of beide een euro hebben..ik wed die lui zitten binnen en moeten nog pinnen..ik geloof never nooit niet dat franke of parry nu een euromunt op zak heeft..wie wil mijn euro? blufpoker met de knvb yooo..

dutchjohan
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wat.een klucht wordt dit. Wil de knvb nu dat Vitesse een licentie krijgt!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen