Ontluisterende toekomstschets belooft weinig goeds voor komende twee jaar van Oranje

15 juli 2024, 12:55
Foto: © Imago

Hugo Borst gaat er niet vanuit dat er veel gaat veranderen bij Oranje de komende twee jaar. De schrijver denkt dat Ronald Koeman niets gaat leren van het afgelopen Europees kampioenschap en op het Wereldkampioenschap over twee jaar dezelfde fouten zal maken.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schetst Borst zijn voorspelling van de komende jaren van Oranje, die er volgens de schrijver niet rooskleurig uit zullen zien. “Eerst Virgil van Dijk”, begint hij. “Bondscoach Koeman is geen Sir Alex Ferguson en weigert de gemankeerde aanvoerder door te selecteren. Van Dijk besluit deze zomer door te gaan als international. Koeman stelt ’m trouw op.” Volgens de columnist is het doordekken een groot probleem bij Van Dijk, maar wordt hij telkens gered door zijn medespelers.

Artikel gaat verder onder video

“Als Oranje tegen grootmachten moet kiest Koeman voor vijf verdedigers, dus met de indrukwekkend snelle Micky van de Ven erbij. Met hem, Dumfries, De Vrij en Aké blijft Van Dijk overeind, zeker tegen baggerlandjes.” Borst verwacht dat Koeman ook tijdens het komende WK voor Van Dijk zal kiezen. “De discussie ontbrandt weer, maar Virgil komt niet op de bank terecht. Dat heeft kwalijke gevolgen.”

Ook de rol van Memphis Depay in Oranje zal volgens Borst niet of nauwelijks veranderen. “Gaat vanaf dit najaar goud delven in de Saoedische woestijn en wordt gewoon steeds opgeroepen door Koeman. De haarband blijft af. Slechte herinneringen. Twee jaar om een nieuwe gadget te verzinnen. Op weg naar het WK scoort Memphis genoeg tegen dwergstaatjes om Robin van Persie op de eeuwige ranglijst voorbij te gaan. Leuk voor Memphis.”

Van Xavi Simons hoeft Nederland ook niet veel te verwachten, zo stelt Borst. De aanvaller annex aanvallende middenvelder vindt dat hij te veel kritiek krijgt. De schrijver vergelijkt zijn houding met die van Clarence Seedorf in het verleden. “Xavi eist in een exclusief interview bij CNN het respect van Nederland waar ook Clarence altijd om vroeg. Een valkuil. Dat werkt niet zo. Daarvoor moet je eerst leuk en aardig gevonden worden.” Volgens Borst is het vooral de entourage van het talent die ervoor zorgt dat hij zich zo fel tegen alles uitlaat. “Ik zie Xavi helaas geen afstand doen van het legertje ja-knikkers en kontlikkers dat hem omringt en daarmee is zijn lot bezegeld - helemaal in Oranje waar je vooral normaal moet doen.”

“In dit licht haalt Oranje tijdens het WK in 2026 de kwartfinale, tenzij het de achtste finales of weer per ongeluk de halve finale wordt”, voorspelt de columnist. “Het voetbal zal weer on-Nederlands zijn, slecht. Koeman stopt ermee, twee jaar te laat”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Peter Bosz is de ideale toekomstige opvolger.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Koeman is de nr. 5 best betaalde nationale coach, maar heeft het totaal niet waargemaakt en zal het ook nooit waarmaken om topcoach te zijn of te worden. Oranje verdient een nationale of een internationale topcoach.

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Volledig eens met Bart, zonder garanties natuurlijk is ook voor mij Peter Bosz de meest logische opvolger.Durft te voetballen en beslissingen te nemen , gaat zeker niet altijd goed, maar met dat behouden voetbal en al die vriendjespolitiek ben ik klaar mee!

Annelo
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Na 20 jaar eindelijk de halve finale weer gehaald. En nog loopt iedereen te miepen dat het allemaal zo slecht was. Spelers, coach, allemaal werden ze tijdens het toernooi helemaal afgebrand door de media en op sociale media. Echt triest!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen