Ochtendkranten zien 'herboren' Oranje, maar plaatsen één grote kanttekening bij ruime zege op Roemenië

3 juli 2024, 07:58   Bijgewerkt: 3 juli 2024, 09:34
Foto: © Imago

De ochtendkranten zijn zeer tevreden met zowel het resultaat als het vertoonde spel van het Nederlands elftal, dat dinsdag overtuigend afrekende met Roemenië in de achtste finale van het Europees Kampioenschap in Duitsland. Toch plaatsen zowel de Volkskrant als het Algemeen Dagblad een belangrijke grote kanttekening bij de 0-3 zege waarmee het elftal van Ronald Koeman zich plaatste voor de kwartfinales, waarin komende zaterdag een confrontatie met Turkije volgt.

'ORANJE HERBOREN', kopt De Telegraaf in chocoladeletters op de voorpagina. Het nieuwe kabinet mag dinsdag dan wel beëdigd zijn, de overwinning van het Nederlands elftal op de Roemenen is voor de ochtendkrant het grootste nieuws van de woensdagochtend. "Er groeit iets moois bij Oranje", constateert Jeroen Kapteijns verderop in het sportkatern. Mike Verweij stelt in zijn wedstrijdanalyse dat het Nederlands elftal met de wedstrijd tegen de Roemenen ("niet alleen vanwege de klinkende zege (0-3), maar ook met het bij vlagen oogstrelende spel") een 'luid en duidelijk antwoord' hebben gegeven op de kritiek die weerklonk na het teleurstellende afsluitende pouleduel met Oostenrijk, dat met 2-3 werd verloren.

Artikel gaat verder onder video

Op de voorpagina van de Volkskrant neemt de bordesfoto van het kabinet-Schoof wél de meeste ruimte in, maar is ook een plekje ingeruimd voor een fotootje van een juichende Donyell Malen en Memphis Depay. "De patiënt is aan de beterende hand", schrijft Willem Vissers verderop in zijn wedstrijdverslag. "Het Nederlands elftal ruilde het masker van onvermogen in voor een fris gezicht met blosjes", zag Vissers, die wel een minpunt benoemt: "Het was erbarmelijk hoelang er werd geklungeld", verwijzend naar het lang uitblijven van de tweede Nederlandse treffer - ondanks een stortvloed aan kansen. Los daarvan zag de journalist 'een aantrekkelijke wedstrijd', met Cody Gakpo als grote uitblinker en PSV'er Jerdy Schouten 'als goede tweede'.

"De lach is terug", kopt het Algemeen Dagblad op de voorpagina. Sjoerd Mossou schrijft verderop in het sportkatern dat het spel van Oranje tegen de Roemenen 'perspectief biedt voor een onvergetelijk toernooi', maar plaatst daar wel één kanttekening bij. "Dat het duel met de Roemenen nog betrekkelijk lang spannend bleef, zat hem vooral in het uitblijven van de tweede goal", stipt Mossou het zelfde euvel als Vissers aan. Dat neemt niet weg dat Oranje indruk op de journalist maakte. Vooral het middenveld - tegen Oostenrijk nog de meest bekritiseerde linie - kon Mossou bekoren. "Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders heersten aan de bal, terwijl de zwervende Xavi Simons een voortdurende plaag was voor de Roemenen", noteert Mossou.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Oranje op rapport: véél ruime voldoendes op één speler na

Dit zijn de beoordelingen in de Nederlandse media na de zege van Oranje op Roemenië.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dug out
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Powervoetbal werd bestreden met snelheid, snel de bal rond laten gaan en de diepte zoeken. Duels werden nu ook gewonnen. Deze voetballers moeten beseffen dat ze hun sportieve top kunnen bereiken en ziel en zaligheid erin moeten gooien. Gretigheid! De weersomstandigheden waren ook beter. Oranje kan niet goed omgaan met hoge temperaturen zoals tegen Oostenrijk. Koeman geeft al aan dat dit het niveau is. Met een minder niveau word je geen kampioen en het benutten van kansen moet beter.

0laf
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hoe slecht moet je als spits zijn om uit de basis te worden gehaald? Wat weet Depay van Koeman, dat hij msg blijven aanmodderen?

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vriendjespolitiek..

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Slot heeft met Gakpo goud in handen, is te hopen dat de relatie Gakpo/Slot goed is en blijft, want Gakpo kan voor de toekomst van Slot bepalend zijn. Roemenië (nr. 46) overigens was zwak en is niet representatief om Oranje nu al volledig te kunnen beoordelen. Turkijë is andere koek: snel, veel goede individualisten en Oranje moet achterin en ook bij straf-/hoekschoppen waakzaam zijn. Turkijë is gegroeid.

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Gako stelde bij Liverpool dit seizoen een beetje teleur, vindt ik Meeste supporters kijken hier ook van op. Wat betreft Turkije heb je helemaal gelijk

vleermuis
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

nou dat valt me weer mee..ik had al een krantebericht verwacht wie 'we' in de finale treffen alsof we al van turkije gewonnen hebben..we moeten tegen engeland toch en hopen op wweghorst? haha..donyel malen vlamt..maar de vraag is lukt hem dat nog 2 wedstrijden op rij?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen