Feyenoord-trainer Priske vindt het nog te vroeg voor één vraag van de NOS: 'Volgens mij is het nog maar 3 juli'

3 juli 2024, 15:07
Foto: © Feyenoord ONE

Brian Priske heeft woensdagmiddag zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer van Feyenoord gegeven. De NOS wil van de Deen, die overkomt van Sparta Praag en in De Kuip de zeer succesvolle Arne Slot moet opvolgen, weten of hij denkt dat de Rotterdammers komend seizoen mee kunnen doen om de landstitel, maar volgens Priske is het nog veel te vroeg om daarover te praten.

Voor de aanwezige pers vragen mag afvuren op de nieuwe trainer, neemt Priske zelf het woord en richt hij zich in behoorlijk indrukwekkend Nederlands tot het aanwezige journaille. "Aangenaam allemaal. Ik zal eerst zeggen dat ik dankbaar ben om hier te zijn. Ik moet ook mijn excuses aanbieden, mijn Nederlands is nog niet perfect. Het is behoorlijk, maar praten is nog een beetje moeilijk. Ik versta bijna alles, dus vandaag zou ik graag de persconferentie in het Engels doen. En dan hoop ik dat mijn Nederlands binnen een maand of twee een beetje beter is, dan is het ook makkelijker voor mij om jullie moeilijke vragen te beantwoorden", komt er vlekkeloos uitrollen. Heeft de Deen een stoomcursus Nederlands bij de nonnen in Vught gevolgd? Vermoedelijk niet, maar in zijn jaar als trainer van Royal Antwerp FC - dat hij in het seizoen 2021/22 onder zijn hoede had - zal hij onze taal dusdanig machtig zijn geworden dat hij zich nu al uitstekend kan uiten.

Artikel gaat verder onder video

De uitkomst is dat de pers de vragen 'gewoon' in het Nederlands mag stellen, maar dat de trainer ze in het Engels beantwoordt. Priske spreekt - net als in zijn eerste interview met het clubkanaal van Feyenoord - nogmaals de ambitie uit om zijn elftaldominant, aanvallend voetbal te laten spelen. "In veel aspecten is mijn filosofie vergelijkbaar met die van de club en mijn voorgangers", zegt de Deen. "Het belangrijkste wat ik van mijn team wil zien is de effort die ze erin stoppen. Ik wil de spelers zien zweten en bloeden voor het logo, ze zullen alles moeten geven op het veld."

Landstitel
Het Nederlandse voetbal wordt door Priske al lange tijd gevolgd, zegt hij desgevraagd. "Ik volg de Eredivisie al lang, het is absoluut een van de competities die interessant is om te volgen. Er spelen veel goede teams in deze competitie, niet alleen de grote clubs. Er is veel kwaliteit, veel goede spelers én goede trainers. Dus ik kijk absoluut uit naar de competitie." De NOS vraagt de trainer ook specifiek of hij vindt dat Feyenoord komend seizoen voor de landstitel moet gaan. "Je hebt het nu al over titels en verwachtingen", reageert Priske. "Dat is normaal voor jullie (journalisten, red.), maar volgens mij is het 3 juli en nog behoorlijk vroeg om daarover te praten. De filosofie is nu belangrijker, wat is voor ons als club belangrijk? We willen goed, dominant voetbal spelen en dat spelers zich ontwikkelen. Aan het eind van de rit worden we beoordeeld op het winnen van wedstrijden, het is onze ambitie om elke wedstrijd die we spelen te winnen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Gelder voorziet problemen bij Feyenoord: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het niet lang goed gaat’

Jack van Gelder en Rutger Castricum verwachten dat het snel weer fout zal gaan bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wat een vreselijke domme vraag weer , als je niks meer kan worden dan word je journalist.....

jurgen😎
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Zn filosofie is goed hard werken 90 min lang druk kunnen zetten en energie in het spel houden daar hou ik wel van. De wil laten zien dat je wilt winnen voetballen en blijven gaan. hoge pressie , fysiek ben erg benieuwd .

Storm
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zijn filosofie is dus gewoon het standaardpraatje dat elke coach vertelt. Ik heb nog nooit een coach horen zeggen: we willen liever niet hard werken en met zo weinig mogelijk energie voetballen....etc etc... Er is niks bijzonders aan wat ie te melden heeft.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

er is ook nooit wat bijzonders aan wat jij te melden heb het verschil is zijn mening wordt gevraagd.

gtsb
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Jurgen je weet toch dat het clubje accounts waar storm er een van is , altijd gelijk heeft . En wij maar dom zijn en geestelijk ziek . Priske komt gewoon goed over en de rest gaan we wel zien

jurgen😎
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@gtsb ik weet het die lach ik ook elke keer uit. ik zelf heb 2x het interview gezien en snap wel hoe hij wilt spelen het bevalt me wel. Ik was blij dat deze coach in ieder geval wel wilt werken met spelers uit een ander continent 😂😂😂

Storm
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Of jij het bijzonder vindt wat ik te melden heb zal me worst wezen. Maar je hapt er in elk geval weer lekker op.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

briesje hendriks vergeet geen likes op jezelf te zetten😂😂😂

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Storm jij en je maatjes 🤣🤣🤣. Lullen heel veel ,maar veel mensen lachen jullie uit ,en laten dat gelul gaan . Hebben vaak geen zin in dat gezeur . We weten het wel . Jullie mening daar moet iedereen het mee eens zijn . En jullie zijn de kenners in alles . Helaas is dat niet de realiteit en is dit een vrijland ,en iedereen mag een mening hebben . Wat dat ook is . Misschien moeten jij ,beukemap,en krotje een eigen site maken . Dan heb je geen last van vi kijkers,feyenoorders etcetc . Mag goed 1 ip adres ik weet niet of dat werkt 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

infielder
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Als je dit zo leest dan vraag je toch af waarom je een journalistieke opleiding kan volgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen