Nederlands elftal krijgt scheidsrechter die Oranje een week geleden ook al floot

8 juli 2024, 10:41
Foto: © Imago/realtimes

De halve finale tussen Nederland en Engeland staat woensdagavond onder leiding van de Duitse scheidsrechter Felix Zwayer, zo heeft de UEFA maandagochtend bekendgemaakt. De 43-jarige arbiter had ook de leiding over de interland tussen Roemenië en Nederland (0-3) van een week geleden.

Zwayer staat er goed op bij de UEFA, waardoor hij een vierde aanstelling krijgt op dit EK. Tijdens dit eindtoernooi had de Duitser de leiding over de wedstrijd tussen Italië en Albanië, Portugal en Turkije en Nederland en Roemenië. Die laatste wedstrijd vond pas een week geleden plaats, wat betekent dat Oranje de scheidsrechter twee keer in één week tegenkomt.

Artikel gaat verder onder video

Voorafgaand aan de interland tussen Roemenië en het Nederlands elftal was commentator Vincent Schildkamp nog erg kritisch over de aanstelling van Zwayer: "Ik vind het een van de minste scheidsrechters dit EK. Hij is een beetje irritant. Een ouderwetse scheidsrechter. Pedant, hautain", somde Schildkamp destijds een aantal negatieve eigenschappen van de Duitse arbiter op.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blind verrast Vahle: ‘Geen enkele andere Oranjespeler durft dit te zeggen’

Daley Blind verrast verslaggever Noa Vahle met zijn eerlijke antwoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Qua scheidsrechters hebben we tot nu toe weinig te klagen denk ik. Voor mij springt Orsato er uit, omdat die man letterlijk niets ontgaat; schwalbes, geveinsde overtredingen, aanstellerijtjes, praten, tijdrekken etc.etc. Deze Orsato gaat de finale fluiten.

Dave80
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Nou die engelsman vind ik wel slecht hoor, Taylor, kan dat? ongebrijpelijk dat die man 3 of 4 wedstrijden heeft gehad om te fluiten, ik vond hem toch negatief eruit springen. Over het algemeen zijn de scheidsen dit toernooi redelijk tot goed, laten vaak doorspelen, tempo in het spel laten, je merkt ook dat het klagen een stuk minder is van spelers. Dat helpt echt, vind ik persoonlijk erg positief.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik vind dat er nu lekker stevig lang wordt doorgespeeld, gewoon niet mekkeren en armpjes in de lucht of de huilie huilie blik van kleuter Simons moet zijn, meer de echte kerels mentaliteit en doorbijten tot het uiterste gaatje zoals Wout er in beukt.op tijden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen