Nederlands elftal kent scheidsrechter voor kwartfinale tegen Turkije

4 juli 2024, 10:41
Foto: © Imago

Clément Turpin heeft zaterdagavond de leiding over de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Turkije, zo heeft de UEFA donderdagochtend bekendgemaakt. De Franse arbiter staat er niet bij iedereen in Nederland goed op, gezien incidenten uit het verleden.

Tot dusver floot de 42-jarige leidsman twee wedstrijden op het EK in Duitsland. Turpin had de leiding over de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland, waarin hij direct al een rode kaart moest geven. Vervolgens leidde de arbiter de ontmoeting tussen Engeland en Slovenië in Groep C in goede banen. Nu wacht voor de Fransman de eerste wedstrijd in de knock-outfase van dit toernooi.

Artikel gaat verder onder video

Nederlanders zullen Turpin kennen van wedstrijden in de Europese competities. In het verleden floot de arbiter het duel tussen Feyenoord en AS Roma in 2015. Deze wedstrijd besloot hij, tot ongenoegen van de Rotterdamse fans, te staken vanwege een opblaasbanaan die op het veld werd gegooid. Daarnaast gaf hij in deze wedstrijd een directe rode kaart aan Feyenoord-spits Mitchell Te Vrede.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dus de uefa gaat hun trouwste bedrijfpoedel inzetten? Wat leveren 2 rode kaarten voor oranje en winst Turkije op, dan kan ik van 1000 euro gaan inzetten

boyke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De UEFA op zijn best om een scheidrechter aan te stellen om er zeker van te zijn dat Frankrijk in de finale gaat komen. Het is toch regel dat er geen scheidsrechters mogen fluiten die nog direct betrokken zijn richting Finale. die zijn niet objectief en kunnen hun eigen land zo bevoordelen of uitmaken wie er tegenstander kan worden van Frankrijk. Een belachelijke beslissing van de UEFA maar tja geld maakt gelukkig bij de UEFA. Dit geldt niet alleen van Nederland maar ook Turkije. Beide bonden moeten zich sterk maken voor een scheidsrechter die geen deelnemer meer heeft bij de laatste 8.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen