Nagelsmann slachtoffert meest besproken international in kwartfinale tegen Spanje

5 juli 2024, 17:34
Foto: © Imago

Julian Nagelsmann, de bondscoach van Duitsland, heeft de veelbesproken Robert Andrich op de bank gezet voor de kwarfinale van het EK 2024 tegen Spanje. De controlerende middenvelder verscheen op donderdagochtend nog met een felroze kapsel op het trainingsveld, maar in tegenstelling tot de andere vier EK-wedstrijden van Duitsland, start hij tegen Spanje niet.

Nagelsmann reageerde op de Duitse persconferentie al op het kapsel van zijn middenvelder, maar heeft hem dus wel geslachtofferd voor het belangrijke duel tegen Spanje. Emre Can start in plaats van Andrich naast Toni Kroos op het middenveld. De defensieve middenvelder kan ook als verdediger optreden, dan speelt Duitsland dus met vijf verdedigers.

Artikel gaat verder onder video

Toni Rüdiger is terug van een schorsing, waardoor Nico Schlotterbeck weer op de bank moet plaatsnemen. Ook wonderkind Florian Wirtz start niet in de basis tijdens de kwartfinale. Leroy Sané begint vanaf de linkerflank, en Jamal Musiala, zoals verwacht, vanaf de rechterflank. Kai Havertz start in de spits en Ilkay Gündogan begint wederom op de tienpositie.

Spanje lijkt daarentegen niks speciaals te doen. Bondscoach Luis de la Fuente begint namelijk met exact dezelfde elf namen als in de achtste finale tegen Georgië. Om 18.00 uur begint de kwartfinale tussen Spanje en Duitsland in Stuttgart. De winnaar van dit duel neemt het op tegen de winnaar van Portugal – Frankrijk later op de avond (21.00 uur).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: volledige programma, uitslagen en alle standen

Hier vind je de standen in alle groepen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Gundogan, de Duitse Wijnaldum. En die Can is echt niet beter dan die Andrich, dus toch om zijn kapsel gepasseerd? Pas maar op, Memphis.........!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen