'Na Chelsea denkt ook tweede Engelse grootmacht aan Ajax-keeper Ramaj'

24 juli 2024, 11:03
Foto: © Imago/realtimes

Ajax-keeper Diant Ramaj mag zich niet alleen in de belangstelling van Chelsea verheugen, maar staat ook op de radar van regerend Engels kampioen Manchester City. Dat meldt Voetbal International-verslaggever Tim van Duijn woensdag in de podcast TransferPioniers.

Ramaj veroverde afgelopen seizoen een basisplaats bij Ajax toen concurrenten Gerónimo Rulli en Jay Gorter wegvielen met blessures. De 22-jarige Duitser, die in de zomer van 2023 door zijn landgenoot Sven Mislintat voor vijf miljoen euro werd weggeplukt bij Eintracht Frankfurt, maakte doorgaans een solide indruk en leek ook in het nieuwe seizoen te kunnen rekenen op een basisplaats.

Artikel gaat verder onder video

Niets bleek echter minder waar: dinsdag onthulde Van Duijn dat Francesco Farioli, de nieuwe trainer van Ajax, routinier Remko Pasveer als eerste keeper aan gaat wijzen. Een bittere pil voor Ramaj, die geen enkel begrip voor de beslissing van de Italiaan zou kunnen opbrengen en zijn zinnen zou hebben gezet op een vertrek uit Amsterdam. Het financieel geplaagde Ajax zou zelf óók openstaan voor een vertrek van de Duitser, wat de nodige euro's op zou moeten leveren om de selectie van Farioli verder te versterken.

Dinsdag kwam al naar buiten dat zowel Chelsea als een aantal niet bij naam genoemde Spaanse clubs Ramaj graag zouden zien komen. Van Duijn zegt in bovengenoemde podcast er van overtuigd te zijn dat Ramaj deze zomer gaat vertrekken uit Amsterdam. "Nee, ik heb nog niet concreet een beeld welke club het wordt, volgens mij is er ook nog geen bod binnen bij Ajax. Maar ik durf er wel aan dat hij weg is bij Ajax, de komende weken. Dat zal inderdaad de Premier League zijn, of een Spaanse club, maar welke weet ik niet. Ik weet wel dat hij is bekeken door Manchester City en dat Chelsea hem op de korrel heeft, maar er zullen er wel meer geïnteresseerd zijn", aldus Van Duijn.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

Een uitgaande transfer naar de Bundesliga is mogelijk aanstaande voor Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Jammer dat zgn kenners , clubwatchers ed zo weinig benul hebben IEDEREEN muv bovengenoemden weten dat de trainer natuurlijk als laatste optie bij Pasveer terecht komt. Duin ea stellen dat Pasveer bover Ramaj wordt verkozen. Hoe dom ben je dan wel niet Volgens mij weet Ajax 99% zeker dat Ramaj wordt gekocht en daarom heeft het weinig zin om hem op te stellen

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Bonuspunten voor Copa!

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Als Ajax deze keeper niet wil verkopen dan gebeurt dat ook niet, maar 1 van de spelers die wel verkoopbaar is.Was afgelopen seizoen, 1 van de weinige lichtpunten bij Ajax, en nu op een 2de plan gezet, logisch dat die nu weg wil.

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Kan wel kloppen wat jij schrijft Goku, maar verwaarloos de positie van Bylow niet, voor jullie altijd al de number one. Hij wordt nu door Wellenreuther gepasseerd, die Wellenreuther die dreigde weg te gaan om elders 1e keeper te worden en nu een contractverlenging krijgt. Ik vind dat Te Kloese cs. niet goed met Bylow omgaat, maar goed ik vind wel dat Wellenreuther veel beter dan Bylow is, dat ook wel.

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Klopt Krotje, maar ben blij dat die heeft verlengt en hopelijk 1ste keeper wordt. Bijlow is een talentvolle keeper maar te vaak geblesseerd en als achterhoeden wil je een vaste keeper waar je op kan vertrouwen en bouwen en vastigheid kan in slijpen, dat kan niet als er wekelijks een ander keeper staat. En Wellenreuther heeft het fantastische gedaan afgelopen seizoen en met invallen dat seizoen er voor (redding tegen Ajax)

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Goku,Niet alleen tegen Ajax, maar in andere wedstrijden stond hij ook goed. Goed dat Te Kloese hem tot contractverlenging heeft kunnen verleiden. Persoonlijk ben ik altijd gecharmeerd van Duitse keepers en Oost-Europese, ook Spaanse overigens. In de historie: Polen (Jan Tomacewski, lange tijd topkeeper bij München 1890 destijds), Ducadam van Steaua Boekarest, eerder Lev Yashin, nu Oblak, die Kroatische keeper en nog vele andere.

CG
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zo ziet we hoe Ajax over hun spelers loopt. Echt vreselijk om dat te (blijven) ervaren !!!

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ha Krotje, zo is dat !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen