'Mokerslag voor Vitesse: overnamekandidaat Guus Franke trekt zich terug'

1 juli 2024, 15:58   Bijgewerkt: 1 juli 2024, 16:14
Foto: © Imago

Vitesse heeft maandagmiddag een flinke klap te verwerken gekregen. Guus Franke van Axiom Partners, de enige overgebleven kandidaat om de Arnhemse club over te nemen heeft zich teruggetrokken, meldt De Telegraaf op basis van meerdere bronnen binnen de club. Dit is voor de Arnhemmers een gigantische tegenvaller, aangezien vandaag de deadline is voor het inleveren van stukken voor de commissie van beroep om de proflicentie te behouden.

Het is niet duidelijk waarom de laatst overgebleven overnamekandidaat heeft besloten zich terug te trekken uit het overnameproces. Wel had Vitesse op zijn hoop gevestigd op de van oorsprong Gelderse zakenman. Eerder al haakten andere kandidaten als Maasbert Schouten, Michael van de Kuit van stadioneigenaar Nedstede en de Amerikaanse zakenman Frank McCourt, eigenaar van Olympique Marseille, af.

Artikel gaat verder onder video

Het afhaken van Franke is voor de Arnhemmers een flinke dreun. Daarbij is het nog maar de vraag wat de Arnhemmers nu nog kunnen doen om het vege lijf te redden. De deadline om stukken in te dienen voor het beroep is vanavond. De licentiecomissie van de KNVB heeft op 25 juni laten weten om de proflicentie van Vitesse per 9 juli in te trekken. De club van trainer John van de Brom maakte direct kenbaar in beroep te gaan tegen dit besluit.

Algemeen directeur ad interim Ed Reijntjes was eerder nog vol vertrouwen over het beroep, mede doordat Guus Franke zich aandiende als mogelijke overnamekandidaat. Zondag is de club dan ook van start gegaan met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, omdat er de hoop was gewoon van start te kunnen gaan in de Keuken Kampioen Divisie.

Nog meer onheil

Naast het verlies van de proflicentie staat Vitesse mogelijk nog meer onheil te wachten. Zo kwam vorige week vrijdag naar buiten dat ook een faillissement ontzettend dichtbij is. Zodra het geld van de Arnhemmers op is, kan de club geen salarissen en andere rekeningen meer betalen. "De situatie is nu heel zorgelijk, er is bijna geen geld meer. We hebben op korte termijn een kapitaalinjectie nodig", aldus Reijntjes.

Laatste strohalm

Volgens het Algemeen Dagblad probeert Vitesse nu een laatste strohalm te grijpen. De Arnhemmers zouden via-via opnieuw contact hebben gezocht met Van de Kuit voor een directe overname. De ondernemer onderzocht eerder al de mogelijkheden om te bieden op de clubaandelen, maar besloot daar om een aantal redenen vanaf te zien. Het is niet bekend hoe Van de Kuit tegenover deze nieuwe poging van Vitesse staat.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Basten opnieuw kritisch op grootste zondebok van 2022: 'Hij heeft zich niet ontwikkeld'

Marco van Basten toont zich nog altijd kritisch op Virgil van Dijk, de aanvoerder van het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Heel verstandig , het moet een keer over zijn met dat geld verspilling in het voetbal

dilima1966
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het zou jammer zijn als vitesse zou verdwijnen uit de competitie

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als het nu failliet is, kun je altijd weer fris opnieuw beginnen, met betaalbare stapjes en niet teveel dromen.

Nobody
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als zoveel kandidaten afvallen, dan vraag je je toch af waarom....

dilima1966
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik denk dat het te maken heeft met de eisen van de knvb

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dat zijn de normale eisen die aan iedere BVO gesteld worden.

Kramer
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Duur stadion en Perry die geen water bij de wijn doet.

Colin
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hoe is het mogelijk dat niemand de club wil kopen? Zijn genoeg van die olie gasten met zat geld of probeer anders iemand als Elon Musk over te halen. Ik wil anders Vitesse wel overnemen. Ik bied €500.

Kramer
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het lijkt nu wel over te zijn dan. Je leest overal dat Perry niet meewerkt, meneer wil al zijn geld terug hebben. En dat de stadion eigenaar ook niet mee wilt werken in een verlaging van de huur. Laatst genoemde denkt het stadion vol met events te kunnen proppen maar daar gaat de gemeente niet mee akkoord dus denk dat ook die vent achteraf de boel te koop gaat zetten. Zonde van Vitesse, faillissement gun je niemand want ook dat bedrijf zorgt dat bij honderden mensen brood op de plank ligt.

boyke
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Natuurlijk heeft Vitesse een verkeerd beleid gevoerd en zitten ze nu met de brokken maar vergeet ook niet dat er nog een hele grote schuldige rondloopt en dat is de KNVB licentiecommissie door er een jaar over te doen iets goed te keuren. Puur Nederlands beleid. Overal op de wereld hebben cluns schulden en veel ook alleen hier die amateuristische KNVB eist veel te veel maar gaan zelf wel op de pluch zitten. Bij FC Den Bosch ook hetzelfde geflikt. Het zijn toch geen debielen bij de KNVB of wel soms dat je er maanden over moet doen. Binnen een maand heb je alles door en dan had Vitesse een heel jaar de tijd gehad om uit de problemen te komne. Opdoeken zoals RBC en opnieuw beginnen en iedereen het nakijken geven dan hebben ze Kuit en die Perry in de lul. Klaar snel wegwezen die 2 Evenementen organiseren kan hij toch niet dat was al bekend dus zal hij ook de zaak moeten verkopen. Zonder Vitesse is er ook geen inkomen.

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Zonde van die club, ik hoop dat het nog goed gaat komen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen