Mislintat heeft beet en haalt voormalig Ajax-target naar Borussia Dortmund

18 juli 2024, 16:03
Foto: © Imago/realtimes

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met spits Serhou Guirassy, zo meldt de verliezend Champions League-finalist via de officiële kanalen. De spits komt over van VfB Stuttgart en stond vorig jaar nog op het verlanglijstje van toenmalig Ajax-directeur Sven Mislintat, die inmiddels is teruggekeerd in Dortmund en de speler dus alsnog in de armen mag sluiten.

Guirassy maakte afgelopen seizoen indruk in de Bundesliga door namens Stuttgart, dat verrassend beslag legde op de tweede plaats achter landskampioen Bayer Leverkusen, liefst 28 (!) keer te scoren in evenzoveel wedstrijden. Dat moyenne had de 28-jarige aanvaller uit Guinee vooral te danken aan zijn bizarre seizoensstart: in de eerste vijf speelronden alleen al was het tien keer raak. Ook tegen Dortmund was het zowel thuis (2-1 winst) als uit (0-1 winst) één keer raak voor Guirassy.

Artikel gaat verder onder video

Mislintat en Guirassy zijn geen onbekenden voor elkaar. In 2022, toen de Duitser nog sportief directeur van Stuttgart was, haalde hij de spits op huurbasis naar Duitsland. Een jaar later, toen Mislintat inmiddels bij Ajax werkzaam was, werd Guirassy voor negen miljoen euro definitief overgenomen van het Franse Stade Rennais. Diezelfde zomer hoopte Mislintat hem echter naar Amsterdam te halen als geduchte concurrent voor Brian Brobbey. Van een transfer zou het uiteindelijk echter niet komen.

Inmiddels is Guirassy dus gepresenteerd in Dortmund, dat naar verluidt zo'n achttien miljoen euro voor hem betaalt. De aanvaller tekent een vierjarig contract bij de werkgever van Donyell Malen. Bij BVB zou Guirassy weleens de opvolger van Niclas Füllkrug kunnen gaan worden. De Duits international staat volgens Italiaanse media nadrukkelijk in de belangstelling van AC Milan, dat lang in de markt was voor Joshua Zirkzee, maar de Nederlander eerder deze week naar Manchester United zag vertrekken.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes kan door zeer serieuze interesse een middenvelder slijten bij Ajax

Een uitgaande transfer naar de Bundesliga is mogelijk aanstaande voor Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen