Schuld Vitesse bij Coley Parry nóg verder opgelopen: 'Wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging'

24 juli 2024, 11:44   Bijgewerkt: 24 juli 2024, 12:46
Foto: © Imago

De schuld die het noodlijdende Vitesse uit heeft staan bij Coley Parry is door boetes en rentes opgelopen tot maar liefst 17 miljoen euro, zo meldt Telegraaf-verslaggever Jeroen Kapteijns. En dat terwijl de Amerikaanse zakenman, die met zijn Common Group een vergeefse poging deed de club over te nemen, 'slechts' 10,5 miljoen euro in Vitesse heeft geïnvesteerd.

Ruim een jaar lang moest Vitesse wachten op een oordeel van de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB, die zich boog over de vraag of Parry de aandelen van de Rus Valeriy Oyf mocht overnemen. Eerder dit jaar volgde het verlossende woord: de commissie oordeelde geen vertrouwen te hebben in de financiële situatie van de Common Group en wees de geplande overname, ook in hoger beroep, af.

Artikel gaat verder onder video

Vitesse werd door de afwijzing opgezadeld met een schuld van zo'n 14,3 miljoen euro aan Parry. Inmiddels is dat bedrag 'door boetes en rente' verder opgelopen tot maar liefst 17 miljoen euro, schrijft Kapteijns op X. "Die claim van Parry roept associaties op met de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging", verwijst de verslaggever naar het Bijbelverhaal uit het Nieuwe Testament.

Parry heeft met Guus Franke, die Vitesse nu over hoopt te nemen, een akkoord bereikt over de afwikkeling van de schuld. De KNVB neemt echter ook de tijd om Franke door te lichten, een beslissing laat naar het zich laat aanzien nog maanden op zich wachten. De zakenman kan of wil niet garant staan voor het begrotingstekort van bijna zes miljoen euro dat Vitesse nog moet zien te dichten om de proflicentie alsnog veilig te stellen. Parry kan maar beter meewerken aan een oplossing, zo schrijft Kapteijns: "Als Vitesse de licentie niet terugkrijgt en daarmee op zal houden te bestaan, zal er uit de failliete boedel misschien nog anderhalf à twee miljoen euro worden gepeurd. Daarom lijkt ook voor Parry licentiebehoud cruciaal", aldus de journalist.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘PSV laat oog vallen op ‘geliefd target’ in de Eredivisie bij vertrek van Schouten’

PSV heeft een oogje op NEC-middenvelder Dirk Proper, meldt het Eindhovens Dagblad.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Claimen bij de KNVB dat is de hoofdschuldige van het geheel. Dat de schuld is opgelopen naar 17 miljoen is dankzij de ondeskundigheid bij de KNVB en bij die zogenaamde betweters die denken de wijsheid in pacht te hebben in Zeist. De KNVB is een log apparaat en mevrouw van Leeuwen als voorzitsters kan wel zeggen dat ligt niet aan de KNVB maar aan de licentiecommissie is schijnbaar niet goed bij haar verstand aangezien de KNVB de baas is en niemand anders. Er zit er geen een met verstand bij de KNVB in het bestuur en die er wel in wilde komen stemde ze weg voor een politieagent. Voorzitter Piramide v.d. Zee idem zo'n geval die er totaal geen verstand van heeft Met de trein reizen voor vergroening maar clubs 200 km laten rijden voor een amateurwedstrijdje elke week. Vitesse claimen die hap bij de KNVB daarnaast blijkt ook wel dat die Parry geen hart voor de club heeft anders zou hij hun dat niet aan doen maar moet hij de KNVB aanpakken. Het gaat wel weer een jaar duren voor de heren taalles hebben gehad en kunnen lezen voor ze een oordeel kunnen geven over het nieuwe voorstel. Ook boekhoudkundig moeten ze nog een jaar leren voor ze de cijfertjes kunnen onderscheiden.
Ik wil de boeken van de KNVB wel eens controleren wat daar allemaal gebeurt aangezien ik ze zeker wantrouw over het geheel.

Kkorat swatcat
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Boyke, ik snap dat jij als supporter teleurgesteld bent over de gang van zaken maar er is in deze hele soap maar 1 schuldige en dat is Vitesse, de knvb is zelfs heel schappelijk geweest door uitstel te geven maar als je als club die door dubieuze figuren naar de afgrond is gebracht de oplossing ziet in nieuwe dubieuze figuren dan heb je niets geleerd en moet je de consequenties aanvaarden.

vleermuis
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hèhè deze vind ook apart.. De knvb verleent een weekje uitstel tot faillissement.. En parry krikt de waarde van vitesse met een paar miljoen omhoog door steeds te claimen dat hij nog geld krijgt.. Niemand weet of franke wel iets betaald.. Zich nog terug gaat trekken.. En dan wil iemand me nog wijs maken dat er komende week een team gaat spelen.. Vitesse doet niks aan redding.. Heeft nog steeds geen bankrekening en de knvb is niet gek.. Er is nu een speler verkocht.. Dat moet 't hele team zijn inclusief staf en dan kunnen franke en parry elkaar geld lenen met een leg stadion en fc Veluwe oom als nieuwe club.. Ik lach me krom.. Vleermuis de vitesse beater maar ook supporyer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen