Mikautadze vertrekt definitief uit Amsterdam, Ajax onthult exacte transfersom

1 juli 2024, 11:55
Foto: © Imago

Georges Mikautadze is vanaf vandaag officieel geen speler van Ajax meer. De Amsterdammers deelden in een statement dat de club 13 miljoen euro zal ontvangen voor de Georgische voetballer.

Mikautadze kwam vorige zomer onder het bewind van Sven Mislintat naar Amsterdam voor 16 miljoen euro, maar kon niet overtuigen. De buitenspeler annex spits kwam maar tot zes duels in de Eredivisie en was daarin niet bij goals betrokken. Hij vertrok in de winter op huurbasis naar FC Metz, waar hij 13 doelpunten maakte en vier assists gaf in 20 Ligue 1-wedstrijden. Ook op het EK, waar Georgië zondagavond werd uitgeschakeld, was Mikautadze belangrijk. In de groepsfase scoorde hij drie keer en gaf hij één assist.

Artikel gaat verder onder video

In het huurcontract bij Metz zat een optie tot koop en die is per 1 juli gelicht. De Franse club maakt dertien miljoen euro over naar Amsterdam, zo bevestigt Ajax. Daarmee is er dus sprake van een verlies van drie miljoen euro. Ajax zal dit bedrag echter niet gelijk kunnen gebruiken voor inkomende transfers, zo stelt Mike Verweij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jos Ligthart
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ga astublieft weg verwij beter af zonder jou

WHendriks14
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

nou, toch raar.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Toch frappant dat die gozer op het EK de sterren van de hemel speelt en waarschijnlijk nog een leuke transfer gaat maken ook en dat ie bij Ajax werkelijk geen knikker raakte.

CG
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Verweij en Diessen komen altijd met negatief nieuws. En dat Mikautadze erg goed speelt elders, komt alleen door het slechte beleid bij Ajax !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen