'Memphis aangeboden bij Italiaanse topclub, maar voorkeur gaat uit naar andere oud-Eredivisiespeler'

25 juli 2024, 13:15
Foto: © Imago

Memphis Depay is volgens La Gazzetta Dello Sport aangeboden bij regerend Italiaans kampioen Internazionale. De 30-jarige spits is transfervrij na zijn vertrek bij Atlético Madrid en zou een interessante optie zijn voor de Nerazzurri, die echter liever in zee zouden gaan met voormalig AZ-aanvaller Albert Gudmundsson.

Inter is volgens de roze sportkrant bezig aanvallende middenvelder Valentin Carboni (die vorig jaar al werd gestald bij AC Monza) op huurbasis te slijten aan Olympique Marseille, waardoor er ruimte moet ontstaan voor de komst van een nieuwe speler. In de persoon van de Iraanse spits Mehdi Taremi (transfervrij overgekomen van FC Porto) vond de Milanese club eerder al een 'gratis' impuls voor de aanval, maar er zou een tweede aanvaller bij moeten komen.

Artikel gaat verder onder video

In dat opzicht is Memphis wel degelijk een interessante optie, zo schrijft La Gazzetta. Het salaris dat de Nederlander wenst te ontvangen - vijf miljoen euro netto - zou echter wel aan de forse kant zijn. Inter zou daarom binnen vijftien dagen nóg meer financiële ruimte moeten zien te maken om Memphis in te kunnen lijven. Ondertussen doet Galatasaray volgens de krant verwoede pogingen de eerste spits van het Nederlands elftal tot een overstap naar Turkije te verleiden.

Bovendien staat niet Memphis, maar Gudmundsson bovenaan het verlanglijstje van Inter. De 26-jarige IJslander verruilde AZ in de winterstop van het seizoen 2021/22 voor anderhalf miljoen euro voor Genoa, dat toen nog uitkwam in de Serie B. In zijn eerste volledige seizoen had Gudmundsson met elf competitietreffers een flink aandeel in het bewerkstelligen van promotie naar de Serie A. Op het hoogste niveau kwam hij afgelopen seizoen zelfs tot veertien goals namens de Noord-Italiaanse club, waarmee hij zich in de kijker van verschillende clubs heeft gespeeld. Ondanks interesse van VfB Stuttgart en Bournemouth zou de voorkeur van Gudmundsson uitgaan naar een langer verblijf in Italië, wat Inter in de kaart zou spelen.

Rechtszaak
Gudmundsson moet zich later dit jaar voor de IJslandse rechter verantwoorden nadat hij in 2023 door een vrouw is beschuldigd van seksuele intimidatie. Wordt de oud-speler van AZ en PSV schuldig bevonden, dan hangt hem mogelijk een celstraf boven het hoofd. Om die reden zou Inter een permanente transfer van Gudmundsson op dit moment te risicovol vinden. De club zou dan ook niet verder willen gaan dan een huurconstructie, al is het nog maar de vraag of Genoa - waar de speler tot medio 2027 vastligt - daar medewerking aan wil verlenen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Niet PSV, maar Feyenoord is beste stap voor Memphis Depay’

Hans Kraay junior hoopt op een terugkeer van Memphis Depay in de Eredivisie, maar dan bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ligt het aan mij of zijn de echte topclubs niet goed wijs als ze voor Memphis kiezen? Voor mijn gevoel is hij echt over zijn top en is een club als Inter echt te hoog gegrepen.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Snapt die clubs niet , 5 miljoen salaris voor het niks doen ??? Daar trap toch niemand meer in !!! Misschien voor 50.000 bij de graafschap, nee denk het ook niet ??? moet ie veel te hard werken !!! Dus einde van dit volgevreten mannetje !!!

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Die eindigt ook ergens in het middenoosten

Hops
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Of in de groene container

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Een Europese topclub gaat Depay echt niet een contract aanbieden, niet voor het gevraagde salaris van 5 mln en ook niet voor een lager bedrag.

CG
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hij is én blijft slechts subtopper. Zeker niet hoger !!!

78Rico
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wellicht zou hij wat minder aan de overdreven spiermassa moeten werken 8 kilo afvallen en een betere cardio:explosiviteit moeten hebben …..want zijn snelheid net niet ….scherpte net niet ….uithousings vermogen …niet !!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen