‘Matthijs de Ligt geeft groen licht voor overstap en accepteert lager salaris’

2 juli 2024, 17:04
Foto: © Imago

Manchester United is een stap dichter bij het aantrekken van verdediger Matthijs de Ligt. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano heeft de Oranje-international groen licht gegeven voor een transfer naar de club van trainer Erik ten Hag. Daarbij zou De Ligt bereid zijn om genoegen te nemen met een lager salaris.

De Duitse journalist Christopher Michel van het Duitse fussball.news weet te melden dat De Ligt voor zo'n vijftien miljoen euro op de loonlijst staat bij Bayern München, terwijl The Red Devils minder dan twaalf miljoen euro per jaar zouden willen bieden. Die persoonlijke voorwaarden zijn volgens Romano geen probleem, want zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta onderhandelt momenteel alleen met Manchester United.

Artikel gaat verder onder video

Omwille van bezuinigingen zou Bayern München graag van De Ligt af willen. Bovendien is Der Rekordmeister ook druk bezig met het aantrekken van centrale verdedigers. Zo wist de club van nieuwbakken trainer Vincent Kompany de Japanner Hiroki Ito al vastgelegd en is de club druk bezig om Jonathan Tah over te nemen van Bayer Leverkusen.

Manchester United meldde zich met een openingsbod van zo'n 40 miljoen euro bij de Duitse topclub, terwijl Bayern meer dan vijftig miljoen euro wil ontvangen voor de Nederlander. Inmiddels is Bayern München bereid om hem voor vijftig miljoen euro inclusief clausules en een doorverkooppercentage te laten gaan. Ten Hag heeft intern al laten weten dolgraag opnieuw te willen samenwerken met De Ligt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Genee weigert bekende gast bij Vandaag Inside: 'Hij komt nooit meer aan tafel, het is klaar'

Wilfred Genee zal één politicus nooit uitnodigen als tafelgast bij Vandaag Inside.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen