Van Basten eist duidelijkheid van Oranje: ‘Daar word ik niet veel wijzer van’

1 juli 2024, 20:47
Foto: © NOS

Marco van Basten wil graag weten wat er precies is besproken bij Oranje na de nederlaag tegen Oostenrijk (2-3). De voormalig bondscoach vindt dat alleen aangeven dat er harde woorden zijn gesproken niet voldoende.

“Ze zeggen dat ze harde woorden hebben gesproken”, begint Van Basten bij NOS Studio Fußball. “Maar mijn vraag is: wat is er dan gezegd? Waar gaat het over? Ik hoor al te vaak: ‘We moeten harder werken’ of ‘we moeten meer ons best doen’ en ‘we mogen volgende keer niet verliezen’ en al dat soort algemene uitspraken. Daar word ik niet veel wijzer van.”

Artikel gaat verder onder video

“Wat gaat er niet goed”, gaat hij verder. “Aan de bal, opbouw, hoe gaan we het doen? Als we de bal hebben, gaan we dan snel naar voren of opbouwen? Als we de bal niet hebben, gaan we verdedigen. Maar hoog of laag? Daar moet je zinnige dingen over kunnen zeggen.”

Eerder deze week stelde verslaggever Jeroen Stekelenburg Virgil van Dijk vergelijkbare vragen. “Die specifieke onderwerpen wilde hij niet te veel over zeggen”, geeft Stekelenburg aan. Vervolgens laat hij weten dat Oranje de precieze inhoud van de harde woorden graag binnenskamers wil houden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben het niet altijd met hem eens maar vandaag voor de wedstrijd zei hij alleen maar goeie dingen .

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

De titel van dit artikel luidt: "De voormalig bondscoach vindt dat alleen aangeven dat er harde woorden zijn gesproken niet voldoende." Dus ging het tijdens zijn bondscoachschap en zijn trainerschap bij Heerenveen niet zo, maar anders ? Vandaar die successen destijds...... Wereldspits vroeger die Marco ik had veel van hem genoten vooral bij Milan en hij heeft mijn respect, nu is hij een ouwe zeur, gemakkelijk pratend en denkend over huidige voetbalsituaties. Het internationale voetbal in Europa ontwikkelt en verandert zich voortdurend, 'kleine' landjes zijn gegroeid, 'grootmachten' als België, Italië, Kroatië, Denemarken zijn nu al uitgeschakeld. Niet alleen van het oeroude systeem als 4-3-3 is men afgestapt en overgegaan op andere als 5-3-2, 3-5-2, 4-1-4-1 en misschien nog andere fantasiesystemen, maar ook de regelgevingen zijn aangepast, de velden de ballen, de VAR en extra tijd (v.h. blessuretijd) veel camera's 4e man zijn er bij gekomen, hoge bedragen worden voor een speler en een coach neergeteld, spelers met sterallures, de coaches zijn jonger en sneller, maar Van Basten is net als meer van de oude garde gaan blijven steken in hun eigen "memories'. Helaas niet meer voor 100 procent serieus te nemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen