'Arnhem wordt iets verschrikkelijks zonder Vitesse, een soort Apeldoorn of Amersfoort'

19 juli 2024, 20:39   Bijgewerkt: 19 juli 2024, 20:44
Foto: © Imago

Marcel van Roosmalen, misschien wel de bekendste supporter van het noodlijdende Vitesse, 'vreest met grote vreze' voor het voortbestaan van zijn favoriete club. De journalist, columnist en schrijver stelt dat het eventuele verdwijnen van de club uit het betaald voetbal niet alleen voor hemzelf, maar ook voor de stad Arnhem desastreuze gevolgen zal hebben.

Van Roosmalen schuift vrijdagmiddag aan in het WNL-programma Sven op 1 - bij deze gelegenheid gepresenteerd door Thomas van Groningen in plaats van Sven Kockelman - op NPO Radio 1. De journalist toont zich enerzijds hoopvol over het voortbestaan van Vitesse, al is hij wel teleurgesteld in beoogd 'redder' Guus Franke. "Dat hij niet die vijf miljoen euro die nodig zijn om het komende seizoen in ieder geval door te komen heeft gestort, dus dan zakt het vertrouwen wel wat in. Maar ik blijf hoopvol, ik blijf op de een of andere manier hopen dat er een constructie is dat er nét genoeg geld op tafel komt op door te gaan, maar ik vrees wel met grote vreze. Maar: laten we hopen op een wonder."

Artikel gaat verder onder video

Reeds jaren geleden verruilde Van Roosmalen Arnhem voor het westen des lands. Vitesse was feitelijk de enige reden om de Gelderse stad af en toe nog te bezoeken, legt hij uit: "Ik vind het echt heel erg als Vitesse verdwijnt. Omdat ik verder geen reden meer heb om naar Arnhem te gaan. Mijn ouders zijn alle twee overleden, die club is het enige dat me nog bindt aan mijn jeugd. Ik heb ál die verschrikkelijke kutwedstrijden daar gezien. Afgelopen seizoenen ging ik heus niet iedere wedstrijd kijken, maar het idee dat dát er niet meer is, vind ik heel erg."

Bovendien zou het verdwijnen van de roemruchte club, opgericht in 1892, voor Arnhem ook een ramp zijn, zo stelt de journalist. "De stad verandert daardoor ook. Het wordt een soort Apeldoorn, of Amersfoort. Het wordt verschrikkelijk zonder Vitesse." Mocht het doek vallen voor de club, dan wijt Van Roosmalen dat voor een belangrijk deel aan de Arnhemse middenstand: "Dat ze nou niet zes ondernemers hebben kunnen vinden die er elk drie miljoen in gooien, Jezus...".

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Roy Keane maakt live op tv nare opmerking over uiterlijk van Jill Scott

Roy Keane is in de podcast Stick To Football ongenadig hard uit de hoek gekomen tegen collega Jill Scott.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

een stuk reeler allemaal..tis me welleens gezegt dat door aalbers arnhem met een veelste duur stadion zit opgescheept omdat t al jaren niet wordt terug verdient..laten we zeggen dat ik ook hoopte op meer..maar meer mensen vestigen zich niet in de regio..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen