‘Manchester United pleegt transfercoup en kaapt verdediger voor de neus van Real Madrid weg’

17 juli 2024, 11:55   Bijgewerkt: 17 juli 2024, 12:04
Foto: © Imago

Manchester United lijkt zich op zeer korte termijn te versterken met LOSC Lille-verdediger Leny Yoro. Volgens David Ornstein is de achttienjarige verdediger onderweg naar het Verenigd Koninkrijk voor een medische keuring en om een persoonlijk akkoord te bereiken met de club van trainer Erik ten Hag. Daarmee kaapt de Engelse recordkampioen de talentvolle verdediger voor de neus van Real Madrid weg.

The Athletic schrijft dat Manchester United flink aan het pushen is om de enorme coup voor elkaar te krijgen en de talentvolle centrale verdediger in te lijven. The Red Devils hebben al een akkoord bereikt met Lille over de overgang van Yoro. Daarmee zou een transfersom van 62 miljoen euro gemoeid zijn (inclusief bonussen).

Artikel gaat verder onder video

De voorkeur van Yoro ging uit naar Real Madrid, dat ook geïnteresseerd is in de centrale verdediger, maar de Spaanse topclub heeft vooralsnog geen enkele bereidheid getoond om de prijs te betalen waar Manchester United en Lille een akkoord over hebben bereikt. Mede daarom sprak de Ligue 1-ploeg een voorkeur uit voor een deal met de Engelse grootmacht.

Yoro beschikt bij Lille nog over een contract tot medio 2025, waardoor de club hem deze zomer moet verkopen als ze nog wat aan hem willen verdienen. Inmiddels is de jongeling, die als een ontzettend groot talent wordt gezien, warm gemaakt voor een overstap naar verhuizing. Hoewel de laatste ontwikkelingen een flinke stap voorwaarts zijn voor Manchester United, is er nog wel werk aan de winkel, weet The Athletic.

Gevolgen voor Matthijs de Ligt?

Wat de mogelijke overgang van Yoro naar Manchester United betekent voor Matthijs de Ligt is vooralsnog niet bekend. Naar verluidt willen The Red Devils zich deze transferwindow versterken met twee centrale verdedigers. Volgens The Athletic heeft Manchester United ‘nog steeds bewondering’ voor opties als De Ligt (Bayern München) en Jarred Branthwaite (Everton), maar hangt de komst van een van deze twee af van mogelijke uitgaande transfers.

Manchester United heeft momenteel met Lisandro Martínez, Harry Maguire, Victor Lindelöf en Jonny Evans al vier verdedigers onder contract staan. Waarbij alleen de toekomst van Martínez en Evans een zekerheid lijken. De Argentijn, die ook bij Ajax al onder Ten Hag speelde, is normaliter een onbetwiste basisspeler, terwijl Evans recentelijk zijn contract verlengde bij de Engelse grootmacht. Manchester United zou echter wel bereid zijn om Maguire en Lindelöf van de hand te doen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vandaag Inside raakt gewenste gast van Johan Derksen kwijt

Johan Derksen heeft in zijn eerste column voor De Telegraaf onthuld dat Vandaag Inside een vaste gast is kwijtgeraakt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen