Manchester United maakt contractverlenging Erik ten Hag wereldkundig

4 juli 2024, 12:12
Foto: © Imago

Erik ten Hag heeft zijn contract verlengd bij Manchester United, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De contractverlenging van de keuzeheer zal al een tijdje in het vat, maar is nu ook officieel. Ten Hag tekent tot medio 2026 op Old Trafford.

Ten Hag leidde Manchester United afgelopen seizoen naar de achtste plaats in de competitie, de slechtste eindklassering sinds het begin van het Premier League-tijdperk. Daardoor ontstond er veel kritiek op zijn functioneren. Toch wist hij verrassend de FA Cup-finale te winnen van Manchester City. Bij Manchester United zal Ten Hag zeer waarschijnlijk worden geflankeerd door Ruud van Nistelrooij en René Hake.

Artikel gaat verder onder video

“Ik ben erg blij dat ik tot een overeenkomst ben gekomen met de club om de samenwerking te verlengen”, geeft Ten Hag aan op de clubwebsite. “Als ik terugkijk op de afgelopen twee jaar, kunnen we met trots terugblikken op twee gewonnen trofeeën en vele voorbeelden van vooruitgang sinds ik hier ben. Toch is het duidelijk dat er nog veel werk te doen is voor we weer op het niveau zitten dat wordt verwacht van Manchester United, wat strijden om Engelse en Europese titels betekent. In de gesprekken met de club heb ik gezien dat we op dezelfde lijn zitten om deze doelen te bereiken en we zijn vastberaden deze reis samen af te leggen.”

Ook sportief directeur Dan Ashworth is blij met het aanblijven van Ten Hag. “Met twee prijzen in de afgelopen twee seizoenen heeft Erik laten zien een van de meest consistente coaches in het Europese voetbal te zijn. Hoewel de terugblik op afgelopen seizoen ruimte voor verbetering laat zien, zijn we ook tot de conclusie gekomen dat Erik de beste is om mee samen te werken. Deze spelersgroep en staf hebben laten zien mee te kunnen doen en te winnen. Nu zullen we dat consistent moeten doen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nieuwe NOS-analist valt niet in de smaak: 'Hoe verzin je het om hem uit te nodigen?'

De NOS kiest tijdens het EK voor onconventionele voetbalanalisten in Studio Fußball.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

nou ik weet t niet hoor..op een of andere manier heb ik t idee dat na 5 wedstrijden de ideale ajaxstart er niet is..en dat t dan bij de 6 wedstrijd al over is..op een of andere manier zijn er geen kleintje geen expected wins en het hele we hebben bij voorbaat al gewoonnen in de media roepen wordt em niet..maarja het hele contract uitdienen zou ergens t maximaal haalbare zijn..iets van europees voetbal conference league en een troostprijs..ik ben niet anti ten hag..maar ergens is guardiola toch langer gebleven terwijl die weg zou gaan..en eigenlijk denk ik stiekem dat ten hag pas de titel krijgt als guardiola weg is..die guardiola is aardig op weg een soort messi te worden als coach..en dan heb je soweiso nog 5 andere grote sterke clubs met zat finaciele middelen genoeg suporters die van elk stadion een kuip maken..de zogenoemde kleintje verdienen een seizoen volgens mij al terug door 1 keer een reus te verslaan..naja lets say ten hag hoort net tot de reuzen maar dan wel de kleinste reus

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen