'Manchester United bereikt persoonlijk akkoord, transfer Oranje-international nadert'

7 juli 2024, 14:30
Foto: © Imago

Manchester United is dicht bij de komst van Joshua Zirkzee, zo meldt The Athletic zondagmiddag. De club van Erik ten Hag zou al rond zijn met de spits, maar is momenteel nog in gesprek met Bologna. The Red Devils zouden twijfelen of ze aan de afkoopsom moeten voldoen of dat ze voor een andere prijs moeten onderhandelen.

Zirkzee, die zaterdagavond tegen Turkije (2-1) zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal, wordt al langer in verband gebracht met een overstap naar Manchester United. Inmiddels hebben de club en speler een akkoord bereikt over de persoonlijke voorwaarden en de som voor de zaakwaarnemer. Dat is volgens het medium een flink bedrag, maar in de context wordt het op Old Trafford gezien als een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Artikel gaat verder onder video

Bij Bologna heeft Zirkzee nog een contract tot medio 2026, met daarin een afkoopsom van veertig miljoen euro. Dat bedrag moet in één keer worden betaald, wat voor Manchester United voor problemen kan zorgen. Daarom wordt er op dit moment besproken of ze de afkoopsom gaan betalen of een aparte transfersom willen onderhandelen. Hoe dan ook is de verwachting dat Zirkzee komend seizoen in het rode deel van Manchester speelt.

Landgenoot

Naast Zirkzee werkt Manchester United hard aan de komst van Matthijs de Ligt. De 45-voudig international heeft volgens Fabrizio Romano gesproken met de club en heeft aangegeven open te staan voor een transfer naar de Premier League. Over deze transfer zal Manchester United binnenkort met Bayern München gaan praten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Wat doet ten Hag toch allemaal. Verwacht hij voor december eruit te liggen en denkt hij dan maar wat landgenoten spekken. Als hij wordt ontslagen zal Slot er ook gauw uit liggen en hebben we weer bewezen dat Nederlandse trainers top zijn in Nederland, maar daarbuiten flut

Klantenservice
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Lijkt me niet dat de baan van de ene trainer afhankelijk is van de baan van een andere trainer 😅

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik dacht dat ten Hag minder zeggenschap op transfergebied zou hebben

vleermuis
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

snapt ten hag dan niet dat hij goalgetters mag zoeken die 30 goals maken ipv weghorst 3 of zirkzee??hoeveel gaan t er worden??de noor haalt zn marge toch ook niett..bespaar je de interviews van ten hag waar hij roept dat de goals vanzelf gaan komen als de eerste maar valt ofzo..tis die jongen gegunt hoor maar ojee ojee..donney van de beek heeft 1 keer mogen invallen en na t doelpunt 1 keer een basisplaats gekregen in vier jaar bijna..dus een gewaarschuwt mens telt voor twee..en weghorst wou ervoor gaan en alles..maar is alweer weg joh..gaat snel daar hoor

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen