L'Équipe is genadeloos: ontzettend lage cijfers voor Oranje, met Steven Bergwijn als zondebok

2 juli 2024, 22:33
Foto: © Imago

Het Nederlands elftal bereikte dinsdagavond ten koste van Roemenië (0-3 overwinning) de kwartfinales van het EK. Dat leidde tot een opperbeste stemming bij veel Nederlandse media, maar in het buitenland is men beduidend minder onder de indruk van de sportieve prestatie van Oranje.

L'Équipe, een van de meest gerenommeerde kranten van Franrijk, beoordeelt de internationals van Oranje na afloop. Journalisten Alexis Menuge en Bernard Lions zijn behoorlijk kritisch en delen liefst vijf onvoldoendes uit aan de basisspelers van Nederland tegen Roemenië.

Artikel gaat verder onder video

Steven Bergwijn krijgt een 3 en is daarmee de laagst beoordeelde speler van Oranje door L'Équipe. Ook Jerdy Schouten krijgt een diepe onvoldoende: 4. Memphis Depay, Xavi Simons en Tijjani Reijnders krijgen allen een 5. Cody Gakpo, goed voor de openingstreffer en de assist bij de 0-2 van Donyell Malen, is met een 8 de hoogst beoordeelde speler. Verder krijgen Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Nathan Aké een 7; Bart Verbruggen en Virgil van Dijk moeten beiden gelegen nemen met een 6.

De cijfers voor L'Équipe enkele Oranje-spelers zijn opvallend laag. In de Nederlandse media werden met name Simons, Schouten en Reijnders behoorlijk bewierookt, onder andere door bondscoach Ronald Koeman.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Oranje op rapport: véél ruime voldoendes op één speler na

Dit zijn de beoordelingen in de Nederlandse media na de zege van Oranje op Roemenië.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Cijfers voor voetballers vind ik sowieso onzin. We zitten toch niet op de kleuterschool zeg? Dat gezegd hebbend: De cijfers van L'Equipe zijn voor het NL Elftal totaal niet relevant. Plus: ze vinden alleen Frankrijk geweldig. Dus sja. Aan de andere kant moet het NL Elftal en Koeman zich niet verliezen in hosannagedrag of arrogant gaan worden na de winst op Roemenië.

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Nou als ze Frankrijk geweldig vinden dan hebben ze gelukkig meer verstand van verzekeringen of zo, maar niet van voetbal. Schouten een onvoldoende is sowieso absurd. Misschien hebben ze niet gekeken maar geoordeeld op basis van de wissels?

Profumo
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Dat zou goed kunnen. Fransen zijn ook erg chauvinistisch want binden natuurlijk dat zij Europees kampioen moeten worden. Nou dat kunnen ze deze keer ook wel vergeten. Maar we moeten zelf als Nederlanders ook kritisch blijven. Memphis bakte er volgens velen weer weinig van. En Simons tikt ook nog lang niet zijn club niveau aan. De beste spelers waren de Vrij, Ake ( later vd Ven ) Schouten, Reijnders, Gakpo en niet te vergeten Verbruggen. Die laatste brengt heel veel rust in de verdediging en heeft ontzettend hoge pass nauwkeurigheid. Maar we zijn er nog lang niet.

Dropkick
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Wat een dom gezeik is dat toch steeds , punten geven hoe spelers volgens de ,ja ja , media haha ha, gespeeld hebben , dat is toch onzinnig geleuter .

Marcel de Vries
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Ik weet niet waar ze naar hebben zitten kijken, maar veel dommer kan hun commentaar niet. Alleen al het feit dat ze Schouten lager zetten dan Depay, en Reijnders een vijf geven, doet vermoeden dat ze ofwel hartstikke dronken zijn geweest, of gewoon ngeen verstand van voetbal hebben. Kletsen als haantjes zonder kop

Michel B
Link gekopieerd!
    40
    + 1
avatar

Wat moet je daar nu mee, op de BBC wordt Reijnders tot man of the match uitgeroepen en LÉquipe geeft hem een onvoldoende, die hebben zeker een paar flessen wijn teveel opgezopen. Nederland had veel eerder moeten scoren en er is heus nog wel wat aan te merken op het spel maar dit was de beste wedstrijd tot dusver. Helaas blijft Depay een stoorzender in dit elftal en zorgt er bovendien voor dat iedere corner en vrije trap in de buurt van de 16-meter niets opleveren.

Profumo
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het kan ook gewoon angst zijn. Fransen zijn toch angsthazen. Ze hadden van Nederland kunnen verliezen en wrschlik zijn ze nu bang na gisteravond dat ze zeker van Nederland gaan verliezen als ze ze weer tegenkomen. Alleen moet je Nederlanders niet op deze manier gaan beoordelen want dan worden we alleen nóg strijd baarder. Maar laten we eerst maar eens de Turken bedwingen. Wordt hele kluif!

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Je kunt hard werken, maar met nul resultaat, en daar waren een paar speler van. Maar dat werken was de de wedstrijden ervoor niet, als ze dit gaan combineren met hun techniek kunnen we ver komen.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Ik vraag mij af welke cijfers ze zouden hebben gegeven aan hun eigen team na de wedstrijd tegen België want de Fransen bakten er tegen onze zuiderburen ook weinig van. Ik ben benieuwd wat ze tegen Portugal gaan doen aankomende vrijdag oftewel de confrontatie tussen de leerling en de meester (Mbappé contra Ronaldo).

Ferrari412T2
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het zijn chauvinistische stokbroodvreters. Ik zou inderdaad ook wel eens willen weten wat de punten voor hun eigen team zijn. Alsof Frankrijk de sterren van de hemel speelt. Maar zo zijn de Fransen meestal.

Appeltje
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Ze worden bang voor het Ned. elftal.

Neutraal
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hoe zouden de Fransen reageren als Driessen de Franse ploeg ging becijferen :) Allemaal lekker belangrijk

Man41
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Gelukkig speelt Frankrijk zo fantastisch

boyke
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

LÉquipe Heb je de wedstrijden gezien van Jullie land Frankrijk tegen België. Een eigen doelpunt van België helaas en voor de rest alle spelers van Frankrijk een 1 meer waren ze niet waard. Dit gezegd hebbende is dit ook gemaild naar LÉquipe met dat achterlijk gedoe van puntjes geven, dat deden ze schijnbaar vroeger op de kleuterschool dus kun je nagaan dat we de kleuterkrant LÉquipe totaal niet serieus moeten nemen.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Boyke, juist Frankrijk had nog niets laten zien terwijl zij de grote favoriet zijn. "Zorro" Mbappé de sterspeler van de Fransen laat net zo weinig zien als de onterecht bewierookte Depay van oranje, maar zo zijn er meer "sterspelers" die door de mand vielen. Tot nu toe is het een tegenvallend EK en zijn juist de "grote" landen met uitzondering van Spanje die tegenvallen. Die Franse krant had dat mijn inziens moeten belichten terwijl ze in plaats daarvan met oogkleppen oranje met nietszeggende cijfers door de mangel halen. Dit is misplaatst haantjes gedrag. Dus jouw reactie kan ik alleen maar onderschrijven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen