'Laatste strohalm' Van de Kuit haalt uit: 'Vitesse heeft op een kreupel paard gegokt'

1 juli 2024, 18:16
Foto: © Imago

Vitesse heeft zich in een ultieme poging om zijn voortbestaan te redden opnieuw gewend tot Michael van de Kuit. De eigenaar van Nedstede, het bedrijf dat stadion Gelredome in de portefeuille heeft, wordt gezien als de ‘laatste strohalm’ van de Arnhemmers. Hij wijst het bestuur en de raad van commissarissen van Vitesse aan als hoofdschuldigen van het afhaken van Guus Franke.

“Zij hebben gefaald”, reageert Van de Kuit in gesprek met De Telegraaf. “Ze hebben op een kreupel paard gegokt. Niet voor niets is Frank McCourt van tafel weggelopen. Die wist al dat Guus Franke geen proof of funds (bewijs van zijn kapitaal, red.) kon overleggen. Het is onverstandig om dan tegen beter weten in toch door te gaan. Deze mensen factureren vele tienduizenden euro’s voor dit resultaat. Ik vind dat ze moeten opstappen.”

Artikel gaat verder onder video

Het is nog maar de vraag of Van de Kuit nu wel bereid is om Vitesse de helpende hand te reiken. Eerdere toenaderingspogingen van Vitesse liepen op niets uit, mede doordat er behoorlijke ruis op de lijn zat tussen de Arnhemse club en Nedstede. Zo onderzocht Van de Kuit eerder al de mogelijkheden om te bieden op clubaandelen, maar daar besloot hij om een aantal redenen van af te zien.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen stoort zich kapot en pakt Genee keihard aan: ‘Je hebt één hele nare en onbeschofte eigenschap!’

Johan Derksen uit zijn ongenoegen over een eigenschap van Wilfred Genee.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

laatste strohalm of kreupel paard..nog 4 uurtjes aftellen en ik heb gewoon gewonnen van vitesse forever..laat ik ondertussen ook nog eens uitgebreid de kans hebben om dat te vieren op een nijmeegs voetbalveldje..tis feest hoor

Wout
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Laat je even nakijken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen