Kwakman ergert zich kapot en wil na zes minuten al een wissel zien bij Spanje - Duitsland

5 juli 2024, 18:25
Foto: © NOS / ESPN

De kwartfinale van het Europees Kampioenschap tussen Spanje en Duitsland is nog maar zes minuten onderweg, als Kees Kwakman zich al vol ergernis meldt op X. De analist uit Volendam kan er met zijn verstand niet bij dat de Engelse scheidsrechter Anthony Taylor het geen geel waard vindt als Toni Kroos met een stevige overtreding een einde maakt aan de wedstrijd van Pedri.

Kroos stopt na het EK definitief met voetballen, waardoor de wedstrijd tegen Spanje zomaar eens zijn allerlaatste als prof zou kunnen zijn. Het Real Madrid-icoon is er duidelijk op gebrand om dat scenario te voorkomen en begint behoorlijk fel aan de confrontatie met het land waar hij al tien jaar woonachtig is.

Artikel gaat verder onder video

Na vier minuten spelen gaat Kroos - voor de ogen van de Engelsman - vol door op Barcelona-middenvelder Pedri. Die kan nog wel worden opgelapt, maar moet twee minuten later (als het spel stilligt omdat Kroos nu zijn ploeggenoot Lamine Yamal naar de grond heeft gewerkt) blijkt dat Pedri de strijd toch moet staken. NOS-commentator Jan Roelfs zegt bij het zien van de herhaling: "Dit is gewoon een gele kaart. Maar ja, als je Toni Kroos heet en misschien je laatste wedstrijd speelt uit je carrière, dan heeft dat misschien toch invloed op Anthony Taylor."

Volg hier LIVE de kwartfinale tussen Spanje en Duitsland

Ook Kwakman spreekt er schande van. "Kom maar even wisselen, Taylortje", schrijft de oud-verdediger op X, verwijzend naar de pindakaasreclame van weleer met Pieter van den Hoogenband. "Man man, deze scheids...", besluit Kwakman zijn tweet.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Topscorers EK 2024: de stand in de strijd om de Gouden Schoen

Hier vind je de volledige stand in de strijd om de Gouden Schoen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Dat heeft geen invloed op Taylor, maar de UEFA. Duitsland zou door moeten tot de halve finale. Daar verliezen van Frankrijk, de latere winnaar van dit EK,als revance op de verloren WKfinale

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen