Koeman sneert naar de media: 'Echt een mondiaal probleem'

8 juli 2024, 21:11
Foto: © Imago/realtimes

Ronald Koeman vindt dat zijn spelers en hijzelf soms te hard worden aangepakt door de media. Volgens de bondscoach is dit echter geen probleem dat alleen in Nederland speelt, maar gebeurt dat in veel landen.

Tegen de NOS vertelt Koeman dat hij wel wat vaker de mening van het Nederlandse volk zou willen horen. "Dat is misschien wel jammer. We krijgen dingen vanuit de media vaak mee. We horen niet zozeer wat het land ervan vindt." Ook vindt de bondscoach de pers niet altijd netjes. "Wat mij betreft mag het wel wat positiever en respectvoller als het over een coach of speler gaat. Iedereen krijgt een podium. Maar als ik hoor hoe dat in andere landen is, is dat denk ik een mondiaal probleem. Mensen die ergens mee bezig zijn en iets willen bereiken, daar moeten we iets netter en respectvoller mee omgaan."

Artikel gaat verder onder video

De kritiek is sinds zijn eigen carrière flink toegenomen, denkt Koeman. "Iedereen heeft een mening en dat mag ook. Maar als je niet binnenskamers kijkt, is het wel lastig om te weten wat er precies speelt. We hebben nu te maken met meer televisie, meer programma's, social media, iedereen denkt erop te moeten gooien wat hij denkt. Dat krijgt alle aandacht, daar moet je je voor afsluiten. Dat lukt niet altijd."

Als we een wedstrijd zouden maken van wie het meest kritiek ontvangt, de Engelse ploeg of Oranje, dan winnen toch de Britten. De Engelsen hebben op papier een van de beste ploegen van dit EK, maar voetballen niet zo. "Volgens mij is de kritiek daar nog wat groter dan in ons land. Dat kan dus blijkbaar wel. Het is natuurlijk een veel groter land dan ons land. Maar wel met fantastische spelers die natuurlijk met hun bondscoach al heel lang samen zijn."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blind verrast Vahle: ‘Geen enkele andere Oranjespeler durft dit te zeggen’

Daley Blind verrast verslaggever Noa Vahle met zijn eerlijke antwoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

svl
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dan moet Koeman wat vaker op fcupdate komen, hier worden regelmatig volledige "nieuwsberichten" gemaakt over opmerkingen op X (voorheen Twitter, red.) van het Nederlandse volk. Uiterst interessant, zit helaas niet zó vaak en lang op het toilet om die allemaal bij te houden.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Koeman is de laatste die hier iets erover mag (sneren) zeggen. Als je een baan hebt (coach of voetballer) waar miljoenenpubliek ernaar kijkt, kun je commentaar verwachten. Ik lees niet alleen maar negatieve berichten, maar ook positieve. Goed is goed, slecht is slecht. Als je alleen maar positieve berichten wilt lezen en horen, heb je denk ik het verkeerde beroep gekozen.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Prachtig, we hebben hier een tweede Koeman of een fan van hem. Depay speelt tot nu toe niet goed of vind je van wel. Hij heeft een aantal kansen op mogelijke doelpunten verprutst, of hoog over of slap op de keeper schieten.Het enige wat opvalt tot nu toe van zijn spel is zijn zweetband. Hoeveel krediet mag hij van jou nog krijgen. Veerman heeft 1 keer slecht gespeeld en hij is zijn basisplaats gelijk kwijtgeraakt.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik adviseer je dan ook in het vervolg om zelf te posten in plaats te reageren op mijn eerste post. Daar had ik het niet specifiek over Depay, maar een reactie op het artikel zelf over het omgaan met kritiek.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen