Kijkers pakken één speler van Oranje genadeloos hard aan na dramatische eerste helft

6 juli 2024, 21:45   Bijgewerkt: 6 juli 2024, 21:57
Foto: © Imago

Het Nederlands elftal is zaterdagavond na ruim een halfuur op achterstand gekomen tegen Turkije in de halve finale van het EK. Denzel Dumfries wordt online door veel supporters van Oranje aangewezen als zondebok.

Het openingsdoelpunt van Turkije kwam in de 38ste minuut na een hoekschop, die door Dumfries goedkoop weggeven werd. Nadat een Turks afstandsschot werd gesmoord door Nathan Aké, leek Dumfries de bal binnen te kunnen houden of in elk geval een hoekschop te kunnen voorkomen. De rechtsback liet de bal echter gaan, waarschijnlijk in de veronderstelling dat Oranje een doeltrap zou krijgen. waardoor Turkije mocht aanleggen voor een hoekschop.

Artikel gaat verder onder video

De hoekschop werd in eerste instantie nog weggewerkt door Oranje, maar vervolgens werd de bal opgepikt door Arda Güler. Die bracht de bracht vervolgens in de zestien, waar Samet Akaydin met het hoofd kon scoren bij de tweede paal. Doelman Bart Verbruggen zag er niet goed uit bij de treffer, maar wat ook opviel was dat Dumfries niet goed dekte. De verdediger wordt online hevig bekritiseerd door veel kijkers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Lekker Dumfries afkraken, terwijl die sukkels van een Depay en Bergwijn niks laten zien. Nooit meer opstellen. Weghorst en Malen er gelijk in met de rust

vleermuis
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

de commentators van nos en van hooijdonk zijn niet eens in paniek joh..nou ik wel hoor..hopelijk krijgen we met hangen en wurgen er nog een bal in..en wordt ook onze wedstrijd een strafschoppenserie,,die turken zijn nu natuurlijk scherp en gaan die 45 minuten natuurlijk weg laten tikken..dus dat wordt nog wat de 2de helft

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dumfries doet heel veel goed. Alleen moet Koeman hem de buitenspelregel goed uitleggen. Hij stond ook verkeerd bij de afgekeurde goal van Simons tegen Frankrijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen