'Nieuws' over vertrek Brobbey ontkracht: 'Kansloos, vanaf dit bedrag zal Ajax pas gaan praten'

24 juli 2024, 12:14
Foto: © Imago

Het gerucht dat Brian Brobbey voor een bedrag van rond de 30 miljoen euro zou kunnen gaan vertrekken bij Ajax wordt door Voetbal International-journalist Tim van Duijn afgedaan als 'kansloos'. Volgens Van Duijn zullen de Amsterdammers pas met geïnteresseerde clubs om tafel gaan als er zo'n beetje het dubbele op tafel komt.

"Plettenberg had gezegd 30 miljoen, maar daar hebben ze zijn linkerschoen nog niet voor", zegt Van Duijn in de podcast TransferPioniers. "Dat zal een openingsbod zijn, of een aanbetaling. Maar ik denk dat Ajax pas zal gaan praten vanaf 50 of 60 miljoen." Bovendien verwacht de verslaggever dat er pas laat in de transferzomer beweging rond Brobbey zal ontstaan: "Het zijn meestal clubs die later in actie komen, de Premier League-clubs die in nood zijn. Wat we twee jaar geleden met Antony hebben gezien, dat ze ineens 100 miljoen neerleggen. Maar voor de bedragen die nu genoemd worden is het kansloos."

Artikel gaat verder onder video

Akpom en Weghorst
Van Duijn verwacht overigens wel dat Chuba Akpom deze zomer nog gaat vertrekken uit Amsterdam. De Engelsman dreigt door de gehoopte komst van Wout Weghorst een rol als derde spits te gaan krijgen en hintte zelf al op de mogelijkheid dat hij de deur in Amsterdam achter zich dicht gaat trekken. Zolang Brobbey nog niet terug is van zijn vakantie is Akpom echter hard nodig voor de dubbele confrontatie met FK Vojvodina in de voorrondes van de Europa League: "Hij mag absoluut niet weg voor deze twee potjes, die moet hij spelen. Daarna zal Ajax meewerken aan een vertrek. Dat hij weggaat, is wel zeker", zegt Van Duijn.

Tegenover het vertrek van Akpom moet dus de komst van Weghorst staan. De Oranje-spits heeft nog een contract voor één seizoen bij Burnley en heeft zelf, zo schat Van Duijn in, nog steeds zijn zinnen gezet op een overstap naar Amsterdam. "Ik heb het gevoel dat dit nog speelt, maar je gaat hier sowieso geen nieuws over krijgen zolang Akpom er nog is." De tijd dreigt echter niet in het voordeel van Ajax te werken: "Ik kan me voorstellen dat hij ook een keer duidelijkheid wil. Hij moet een voorbereiding draaien en fit worden. Dus: hoe langer dit duurt, hoe moeilijker het voor Ajax wordt. Maar als Akpom weg is, denk ik wel dat hij de beoogd opvolger is."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-'miskoop' laat zich positief zien onder nieuwe trainer Farioli

"Zou het dan toch? Krijgt hij hem aan de praat?", vraagt Mikos Gouka zich af over een speler van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

En terecht dat het richting de 60 miljoen zou gaan hoog inzetten

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Op verschillende sites kun je zien wat de geschatte waarde is, dan komt die 30 mil wel in de richting. Maar dat zullen wel geen betrouwbare sites wezen, volgens de "kenners" Maar Ajax heeft gelijk zo hoog mogelijk inzetten en kijken wat de gek er voor geeft

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hee Stumpertje, alias Storm, alias KC , reageert live vanaf de zolderkamer. Jij hebt toch wat met mijn cluppie, je betrekt het bij elke commentaar erbij en reageert op elke artikel van Feyenoord of Feyenoordspelers. Denk dat jij stiekem je hele zolderkamer hebt aangekleed met Feyenoord en slaap in een Feyenoord pyjama en zelf een Feyenoord onderbroek waar je de remsporen in achter laat .

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Nu effe je eigen wel de likes geven👍

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Gelijk hebben ze. Ik denk zelfs mogelijk aan 70 miljoen !!!

kib*
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Als Ajacied probeer ik toch een nuance aan dit artikel te brengen. Ik heb in Brobbey als topspits nooit geloofd. Morata, Haller, Füllkrug, Olmo=schaduwspits, Huntelaar, Benzema en nog meer andere zij zijn topspitsen, zij hebben een neus voor die momenten om toe te slaan. Het rendement in doelpunten van Brobbey is wat aan de lage kant, misschien verandert het in zijn verdere carrière. Maar bedragen van 50/60 miljoen zullen een wensdroom zijn. Natuurlijk hoop ik dat Ajax zo veel als mogelijk de miljoenen binnenhaalt om wat meer financiële ruimte te krijgen. Als dat in de media wat belangstelling betreft bewaarheid wordt dan komen de Mislintat-uitgaven, weliswaar met verlies weer terug. Belangrijk voor Ajax is om nu al te voorsorteren op een nieuwe spits.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Kijk dat is nu een realistische reactie. Klasse

kib*
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dat is ook weer waar Beukemap. Maar als iedereen die geen Ajacied is nou maar niet gaat bemoeien met wat Brobbey het wel echt waard is dan is het toch prima ? Voor het overige zien we wel welk bedrag er uit komt, als het maar groot is, leuk voor ons Ajacieden en Ajax natuurlijk.

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

60 miljoen? Dat is dan wel in Roepies neem ik aan.

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nu snap ik waarom Te Kloese niet accoord ging met het bod van Atletico op Hancko, het waren roepies. Hè hè.

Flamingo
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Krotje, je verwijdt iemand hier dat hij alleen maar vernederende opmerkingen maakt ten opzichte van Ajax, maar ik vind dat je zelf geen haar beter bent. Dat gezegd hebbende, je eerdere reactie waar Quarlon aangeeft dat die realistisch is, daar ben ik het ook mee eens. Die reactie siert je meer dan deze reactie van je. Mooi voor Ajax als hij voor veel geld weg gaat, maar gezien zijn afgelopen seizoen verwacht ik dat zelf niet. Neemt aan de andere kant niet weg dat hij nog jong is en fysiek enorm sterk. Als hij koelbloediger wordt voor de goal verwacht ik dat dergelijke bedragen als 50 miljoen niet gek zijn.

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@Flamingo, "Krotje, je verwijdt iemand hier dat hij alleen maar vernederende opmerkingen maakt ten opzichte van Ajax, maar ik vind dat je zelf geen haar beter bent." Als je mijn reactie op King Jacoba bedoelt dan is het mijn door hem uitgelokte reactie, die zal ik nooit als eerste uitspugen, maar King Jacoba is één van de grootste Ajaxhaters hier en vernedert Ajax voortdurend, dat zou jij moeten kunnen weten of je kijkt telkens de andere kant op of je hebt onder een hunnebed geleefd. Maar ik begrijp het wel, mijn tegenreactie gaat over Feyenoord en het doet ook jou pijn, omdat jij Feyenoorder bent. Dat wil ik gezegd hebben. "Die reactie siert je meer dan deze reactie van je." Dit begrijp ik niet Flamingo. "Mooi voor Ajax als hij voor veel geld weg gaat, maar gezien zijn afgelopen seizoen verwacht ik dat zelf niet. Neemt aan de andere kant niet weg dat hij nog jong is en fysiek enorm sterk. Als hij koelbloediger wordt voor de goal verwacht ik dat dergelijke bedragen als 50 miljoen niet gek zijn." In mijn reactie ben ik juist kritisch over Brobbey en ik vind dat het wensdromen is als wij denken dat hij voor 50/60 miljoen verkocht gaat worden, nou dit is toch geen typische ten koste van alles Ajaxreactie van mij als Ajacied ? Voor mij zo objectief als wat. Vervolgens schreef ik ook: "Het rendement in doelpunten van Brobbey is wat aan de lage kant, misschien verandert het in zijn verdere carrière." En jij schrijft: " Als hij koelbloediger wordt voor de goal verwacht ik dat dergelijke bedragen als 50 miljoen niet gek zijn." Nou dat is toch precies wat ik bedoelde ? Dat ik het had over zo veel als mogelijk miljoenen binnenhalen slaat niet alleen op Brobbey hoor, maar ook op alle Mislintat-uitgaven. Aldus bij deze Flamingo.

kib*
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@Flamingo, hier de reacties van King Jacoba, de bewuste persoon waar het om gaat:"Zo geweldig is de onderhandelingspositie niet van ajax. Iedereen weet dat ze het geld hard nodig hebben en wat ze hadden opgebouwd hebben ze in één jaar afgebroken. Ze kunnen elk duppie gebruiken anders gaan ze Vitesse achterna." Wat is dit voor een beledigende reactie, annex de vergelijking met Vitesse. Kijk dit soort reacties van hem is schering en inslag, maar van jou lees ik geen correctie op hem, wel op mij. Jij hebt een selectieve verontwaardiging !!! De volgende: "Wat heeft hij nou gepresteerd buiten kansen missen en altijd geblesseerd zijn. En over zijn gedrag in het veld- zullen we het maar niet hebben. Bij Oranje derde keus. Zelfs Weghorst staat hoger aangeschreven. Dertig miljoen is al teveel." -En over zijn gedrag in het veld-, waar slaat dit op ? -Zelfs Weghorst- staat hoger aangeschreven, wat heeft Weghorst hier mee te maken en zelfs zodanig 'zelfs' Weghorst enz. Leuke compliment voor Weghorst. Ter afsluiting Wout Weghorst is 2 maal beter dan jullie Gimenez.

Flamingo
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Klopt Krotje, heb je ook gelijk in dat ik daar misschien selectief in ben. Maar jullie zijn net kleuters die over en weer Ajax en Feyenoord af lopen te kraken. Ik heb zoiets reageer er lekker niet op, het is alleen maar uitlokken. En dat ik zeg dat ik me in je betoog kan vinden, is toch positief lijkt me? Waar Quarlon op reageerde. Maar weetje, het is nooit goed bij jou heb ik het idee. Inhoudelijke discussies zijn ver te zoeken hier. Nou dit was ook m’n laatste reactie, want wordt toch een welles nietes spelletje. Voor de volgende keer hoop ik dat we meer inhoudelijk kunnen reageren op elkaar. Fijne avond.

kib*
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@beste Flamingo, het uitlokken is en wordt structureel door Feyenoordfans gedaan en zij krijgen dan repliek van de Ajacieden, dat is toch normaal ? Als je geeft dan ontvang je terug. Ik ga niet alle Feyenoordfans over één kam scheren, maar dan moeten ook niet alle Ajacieden over één kam worden geschoren. Gisteren of eergisteren was er een artikel als ik me niet vergis over Hancko, vind mijn reactie maar daar tussen. Wat bij Feyenoord gebeurt interesseert mij niet, ik lees er over en bekijk een en ander vanaf een afstand, maar als Ajax aangevallen wordt dan gebruik ik ook de kennis wat ik over Feyenoord heb. Wat ik nou niet begrijp is dat er altijd Feyenoorders zijn die hun gekleurde reacties in artikelen over Ajax de club, de bestuurders, de spelers denken vrijblijvend te kunnen geven, mooi niet. Ik vraag me af waarom die Feyenoorders zich nou niet alleen met hun geliefde club bezighouden, maar voortdurend bij Ajaxartikelen buurten ? Let wel, het staat iedereen vrij om te reageren, maar gedraag je je dan ook als goede gast. Goed, wij hebben onze standpunten bepaald en wij komen niet dichter tot elkaar dus laat ons maar over ophouden, met mijn extra opmerking dat jij als eerste het nodig acht om mij te corrigeren.

kib*
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Helaas is het zo Beukemap, maar probeer het hen maar duidelijk te maken. Als een ieder nou bij/op zijn eigen club reageert dan blijft het hier rustig.

haike
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

50 a 60 miljoen voor die dikke ja???? bedoelen ze niet 50 a 60 euro?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen