José Mourinho flikt het: duurste inkomende transfer aller tijden in Turkije is rond

23 juli 2024, 21:24
Foto: © Imago

De transfer van Youssef En-Nesyri naar Fenerbahçe is in kannen en kruiken. De Turkse grootmacht betaalt ongeveer twintig miljoen euro aan Sevilla voor de Marokkaanse spits, die daarmee de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van het Turkse voetbal wordt.

Fenerbahçe beschikt met Edin Dzeko en Cenk Tosun reeds over twee spitsen van naam, maar de club uit Istanbul voorziet nieuwbakken hoofdtrainer José Mourinho graag van een extra kwaliteitsimpuls. Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dinsdag dat de overgang van En-Nesyri naar Fenerbahçe definitief is en Sevilla circa twintig miljoen euro ontvangt voor de Marokkaans international.

Artikel gaat verder onder video

Dat zou een Turks record zijn, want nooit eerder betaald een club uit de Süper Lig zo’n hoog bedrag voor een nieuwe speler. Het huidige record staat nog op naam van Galatasaray en dateert van de zomer van 2000, toen de Braziliaan Jardel voor omgerekend 17 miljoen euro werd overgenomen van FC Porto.

Voor En-Nesyri komt er met de transfer een einde aan periode van vierenhalf jaar bij Sevilla. Na zijn komst van Leganés in januari 2020 voor ongeveer twintig miljoen euro speelde hij 196 officiële wedstrijden voor de club uit Andalusië. Daarin was En-Nesyri goed voor 73 doelpunten en 7 assists. Voor de nationale ploeg van Marokko staat de teller na 73 interlands op 20 treffers.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Roy Keane maakt live op tv nare opmerking over uiterlijk van Jill Scott

Roy Keane is in de podcast Stick To Football ongenadig hard uit de hoek gekomen tegen collega Jill Scott.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen