Johan Derksen noemt 'hét grote probleem' van het Nederlands elftal en pleit voor opvallende wijziging

3 juli 2024, 08:27   Bijgewerkt: 3 juli 2024, 08:35
Foto: © Talpa

Johan Derksen denkt dat Ronald Koeman tegen Turkije Memphis Depay moet vervangen. Die spits van Oranje speelde tegen Roemenië (3-0) niet zijn beste wedstrijd en De Snor denkt dat we momenteel meer hebben aan Wout Weghorst.

Tijdens Vandaag Inside Oranje krijgt Derksen de vraag of het Nederlands elftal Europees kampioen wordt. "Ik sluit het plotseling niet uit, dit is een uitstekende uitslag. Ik vind Oostenrijk een beter elftal dan Turkije. Wie er ook wint bij Zwitserland en Engeland, die kunnen we hebben: we wandelen zomaar door." De kwartfinale tegen Turkije staat aankomende zaterdag op de planning. Die wedstrijd begint om 21:00.

Artikel gaat verder onder video

Ondanks de grote overwinning op Roemenië pleit Derksen voor een wisseling in de basisopstelling bij het Nederlands elftal. "Ik vind onze grote vriend Memphis het grote probleem worden. Memphis speelt nooit diep, laat zich nooit diep aanspelen. Hij is een aanspeelpunt, maar niet om te kaatsen. Hij staat altijd te draaien en te truccen. Iedere aanval houdt hij eigenlijk op. Hij neemt pedant de corners en de spelhervattingen, daar is niet één moment uit ontstaan." Vervolgens noemt de analist drie spelers die hij wel graag ziet spelen. "Bij spelers als Malen en Gakpo zie je dat ze wel diepte in hun spel hebben. Dan ziet het er plotseling heel anders uit. Als je nu die lange Weghorst opstelt, dan denk ik dat je daar meer profijt van hebt dan van Memphis in de huidige vorm."

René van der Gijp denkt dat de mindere prestatie van Depay ook door zijn directe tegenstanders kwam. "Vandaag staat hij natuurlijk tegen de voorstopper van Tottenham Hotspur (Dragusin, red.) en die andere, dat waren berensterke gasten. Wat hij natuurlijk wil doen, is tegen die gasten aanleunen. Dat waren net niet de twee gasten waar je dat tegen moet doen. En die Turk, die hele grote met die rastaharen, daar moet je dat ook niet tegen doen. Die is net zo sterk."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Oranje op rapport: véél ruime voldoendes op één speler na

Dit zijn de beoordelingen in de Nederlandse media na de zege van Oranje op Roemenië

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Aldus de voormalige voetballer van Fc Lutjebroek , Depay stond inderdaad stond de gehele wedstrijd tegen 2 grote verdedigers, en de minuten dat Weghorst speelde kwam er ook niets uit. Maar ja, hij moet blijven afgeven op Depay toch, anders kan deze oetlul niet ademen

Nobody
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@[email protected] "en de minuten dat Weghorst speelde kwam er ook niets uit"; Weghorst speelde slechts een paar minuten mee, dus stellen dat er niets uitkwam is niet geheel volledig terecht om op het conto van weghorst te schuiven, IMHO.

Goku
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Afgezien je afschuw voor VI, moet je Derksen toch gelijk geven wat betreft Depay, dit is wedstrijd nummer 4, dat die niets toevoegt aan het elftal tijdens de wedstrijden. Sommige spelers hebben zich herpakt na de wedstrijd van Frankrijk maar daar hoort Depay niet bij. En zeggen dat woutje niets toevoegt, sleept ons langs polen, geeft een assist tegen Oostenrijk, in die paar minuten die hij mag spelen.

Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Duidelijk geen verstand van voetbal, Depay bindt wel 2 man aan zich de hele tijd. Dat Depay de hoekschoppen neemt heeft waarschijnlijk niets te maken toch dat hij met zijn lengte geen toegevoegde waarde heeft in de “ 16 “ indien andere hem zouden nemen toch. Balletje op Gakpo was blijkbaar ook niets waaruit Malen kon scoren. Maar ja we moeten nu eenmaal Derksen nalullen en kunnen blijkbaar niet zelf kijken

Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Daarbij geef ik dus van der Gijp gelijk in zijn analyse, vind ik al moeilijk genoeg, laat staan dat ik er 2 gelijk moet geven😜

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

😂😂

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

" Wie er ook wint bij Zwitserland en Engeland, die kunnen we hebben: we wandelen zomaar door" Wat een kinderlijke aanname voor een volwassen oud oud oud-voetballer. Ik hoop dat hij zijn gelijk krijgt, maar oh oh oh Johan toch. Eerst Turkijë......

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dat denk ik ook, kom eerst maar langs de Turken. Tuurlijk gisteren met veel geluk doorgekomen, maar toch die enorme strijd die men ten toon kunnen spreiden voor elke bal, en er zit ook veel techniek bij die spelers.

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De Turken zijn strijdlustig, gemotiveerd, hebben een goede conditie, zie Kadioglu, Baris, Yildiz, goede verdediger Demiral en alerte keeper Mert. Het is voor beide ploegen een kwestie van hun momentums, mazzel en niet buitenspel staan......en natuurlijk scorend vermogen Goku.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen