Johan Derksen is er klaar mee: 'Hij heeft mijn liefde voor voetbal gedoofd'

20 juli 2024, 15:27
Foto: © Imago/Realtimes

Johan Derksen is al jaren 'helemaal klaar' met de voetbalwereld en geeft Louis van Gaal daar de schuld van. Derksen houdt de oud-bondscoach en -trainer van onder meer Ajax, Bayern München en Manchester United verantwoordelijk voor de manier waarop voetballers en trainers tegenwoordig met de media omgaan, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Na een bescheiden carrière in het profvoetbal, die Derksen langs modale clubs als SC Cambuur, SC Veendam en HFC Haarlem leidde, begon een lange loopbaan in de (sport)journalistiek. Die leidde De Snor via regionale media als het toenmalige Nieuwsblad van het Noorden uiteindelijk naar Voetbal International, waar hij jarenlang de functie van hoofdredacteur vervulde. Sinds een jaar of twintig is Derksen bovendien te zien in verschillende talkshows, de laatste jaren maakt hij met Wilfred Genee en René van der Gijp het goed bekeken Vandaag Inside.

Artikel gaat verder onder video

Het voetbal interesseert Derksen tegenwoordig echter nauwelijks meer, schrijft de 75-jarige analist uit Grolloo. "Achteraf denk ik dat Louis van Gaal mijn liefde voor voetbal heeft gedoofd", leest het. "Hij introduceerde dat interviews met spelers en trainers voor publicatie door de club moesten worden goedgekeurd. Sindsdien zijn journalisten notulisten in de voetbalwereld", verduidelijkt Derksen. "Soms werd een verhaal gelezen door de speler, trainer, manager, voorzitter, persvoorlichter, zaakwaarnemer, vader en moeder. Vijftig aanpassingen in een interview dat op band was opgenomen, werd heel normaal. Leuke verhalen met voetballers behoren tot het verleden. Ik was er klaar mee."

Vandaar dat Derksen al sinds hij tien jaar geleden met pensioen ging, geen voet meer in een voetbalstadion gezet heeft. "Ik heb overigens niet de indruk dat de voetballerij hier wakker van ligt", besluit hij zijn column.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Nou nog je pen inleveren.

Tjon,I
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Voetballers zijn ook mensen,ze hebben een vader en moeder of kinderen en partner. De beledigende afbrekende ongenuanceerde teksten van gemene types als Derksen en van der Gijp hebben tot deze opstelling van voetballers en trainers geleid.Van.d.Gijp en Derksen , willen scoren over de hoofden van hardwerkende sporters die heel veel moeten laten om te kunnen presteren .Iets wat de aards luie van Gijp niet kon en Derksen had geen talent vandaar zijn carriere in de kelder van het voetbal.Kritiek leveren is makkelijk maar zelf presteren konden ze niet .

jacq tazelaar
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ben jij weleens bij een wedstrijd van Derksen geweest zodat je als analist een goede beschrijving kunt geven!?

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Al lang voor Van Gaal, die trouwens alweer dertig jaar geleden de Champions League won en toen al een moeizame relatie met de pers onderhield, was Derksen gedompeld in een bad van cynisme. Alsof voetballers vroeger wel veel tekst hadden. Juist Derksen moet het totaal niet hebben van wat er door mensen gezegd wordt, hij vult het allemaal zelf wel in en zelden is dat positief. En eigenlijk geldt dat wel voor meer journalistiek.

RobindaRobot
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ga toch achter de geraniums zitten man

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen