Jeroen Grueter hekelt besluit over Arno Vermeulen: 'We hebben daar als commentatoren ook last van'

14 juli 2024, 09:20
Foto: © Imago/NOS/realtimes

Jeroen Grueter, die zondagavond voor de NOS het commentaar verzorgt bij de EK-finale tussen Spanje en Engeland, noemt het besluit om zijn chef Arno Vermeulen zelf dit toernooi niet achter de microfoon plaats te laten nemen 'onnodig'. In een interview met Voetbal International legt de 55-jarige Grueter uit wat de gevolgen zijn.

In april van dit jaar werd duidelijk dat Vermeulen, chef voetbal bij de omroep, 'voorlopig' zelf geen commentaar meer zou gaan verzorgen. Het cultuuronderzoek bij de NOS wees uit dat leidinggevenden meer tijd zouden moeten besteden aan het begeleiden van hun medewerkers, zo werd als reden opgegeven. Vermeulen was sindsdien overigens nog wel te zien in Studio Voetbal en te horen in de NOS Voetbalpodcast.

Artikel gaat verder onder video

Gedurende het EK was Vermeulen dus niet te horen bij de live-uitzendingen. De wedstrijden van het Nederlands elftal hadden in Duitsland geen 'vaste' stem: Grueter en zijn collega's Jeroen Elshoff en eindronde-debutant Arman Avsaroglu namen bij toerbeurt plaats achter de microfoon als Oranje speelde. "Het doordraaien kwam me privé wel goed uit, maar daar ga ik niet over uitweiden", zegt Grueter.

De beslissing om Vermeulen niet mee te laten draaien kan echter niet op de instemming van Grueter rekenen: "Wat betreft Arno vond ik het onnodig. We hebben daar als commentatoren ook last van. Omdat Arno regelmatig kon inspringen als wij in de problemen zaten", legt de journalist uit. "Maar goed, het is beleidsmatig. En wij gaan niet over beleid", besluit Grueter het onderwerp.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nieuwe NOS-analist valt niet in de smaak: 'Hoe verzin je het om hem uit te nodigen?'

De NOS kiest tijdens het EK voor onconventionele voetbalanalisten in Studio Fußball.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

R
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Vroeger had je 1 trainer, 2 assistenten en 1 verzorger. Tegenwoordig bestaat een begeleidingsteam uit meer dan 10 man. Er was 1 scheidsrechter en 2 grensrechters. Tegenwoordig heb je een 4de man en n Var. Maar er is nog steeds 1 verslaggever, die dus in zijn eentje dingen mist of er naast zit. Ik pleit voor n oud-voetballer als 2de verslaggever.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Een VAR verslaggever? 😅

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Juist, op de Duitse zenders zijn er meestal altijd 2 verslaggevers, waarvan 1 een vrouw is. Dit laatste zal natuurlijk weer afgekraakt worden, wie zij ook zijn mag.

boyke
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Aan twee heb je hier niet eens genoeg en zeker een vrouw niet erbij, Er zit geen fatsoenlijke bij en de wedstrijden van Nederland heb ik op de Belgische zender gekeken daar geven ze tenminste nog goed en fatsoenlijk verslag. Helaas zit er in Nederland geen een goede meer Ik zie hier ergens staan ik pleit van een oud voetballer en dat zou zo gek nog niet zijn als er een tussen zit met verstand van voetballen en dat zijn er veel meer dan nu de huidige reporters.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

oud voetballer of voetbalster erbij helemaal prima zolang ze het spelletje maar snappen en kunnen uitleggen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Jurgen misschien in het buitenland wel maar hier niet .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@gtsb waarom niet.....

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Wie dan in nederland jurgen ? Stentler?. Nou sorry dat vindt ik en heel veel mensen die ik hoor niks . Zelfs de dames in mijn huis (echt ook voetbalminded ) vinden haar niks .

lode swennen
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Al dat wijve getetter dat ze in hun keuken en waskot blijven de betweters

AKers21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Waarom moet er zo'n gek me vertellen wat ik zelf kan zien?

infielder
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

De beste verslaggever is er eentje die de hele tijd niks zegt! Kunnen ze niet zo een knop op de afstandsbediening maken dat je hem gewoon uit kan zetten.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Er zijn tegenwoordig ook kanalen waarop gesproken ondertiteling te zien/horen is. Dat is bij een voetbalwedstrijd overbodig. Kunnen wedstrijden daar dan niet uitgezonden worden zonder commentaar. Stadiongeluid bij een wedstrijd is natuurlijk wel leuk. Toen ik hoorde dat Grueter commentaar leverde, altijd weer die verkeerde klemtonen in een zin, direct doorgezapt naar Belgische zender.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen